Heti asiaan, etten unohda. Miekin sain tämmösen, Pamilta. Kiitos!

Tunnustuksessa vastataan viiteen kysymykseen ja lähetetään tunnustus eteenpäin viidelle ystävälle.

1. Lempiruoka: Kasvislasagne tai sitten sellanen kerma, peruna, porkkana ja leivinuuniin ruoka.

2. Lempimakeiseni: kaikki käy. Nykysin varmaan myös Budabest-konvehdit ja liköörikonvehdit, joista en aiemmin välittänyt. Mut siis lemppari, hmm... olisko se turkinpippurit vai suklaa? Riippuu päivästä.

3. Lempiluettavani: Miun lempikirjailijoita on John Steinbeck ja John Irving. Steinbeckin Viha teki suuren vaikutuksen yli kymmenen vuotta sitten. Ja Irving, no se nyt vaan on hyvä. Muuten amerikkalaiset ei yleensä uppoa. Runoistakin tykkään, Viljo Kajavan runoista tykkään ja Arja Tiaisen. Etenkin se Tää tojota -kokoelma. En vaan nyt muista sen kokoelman koko nimeä, se ei ollut siis Tää tojota, mut jotain sinne päin. Yritän lukea monipuolisesti, mutta en siinä ehkä onnistu.

4. Mieluisin tapa tehdä käsitöitä: Rauhassa, keskeytyksettä on ehkä oikeampi sana kuvaamaan mieluisinta tapaa.

5. Lempielokuva: voi kääk. Mie en pysty sanomaan yhtä elokuvaa. Mie oon ylipäänsä tosi huono muistamaan elokuvien nimiä vaikka elokuva olisi ollut hyväkin. Kesällä kahoin suomalaisen elokuvan, josta tykkäsin. Se jäi moneksi päiväksi hyvällä tavalla mieleen. Olikohan se Paha perhe? Jos kahon elokuvaa se yleensä on suomalainen, ruotsalainen tai tanskalainen.

Tää tunnustushan on ollut jo kaikilla, joten tavoilleni uskollisena, en laita eteenpäin. Toki tästä saa napata, jos siltä tuntuu.

Sitten neulomusasiaan. Hep, valmista!

Pomppu, pojalle

Ohje: Leikkipuistoneuleet, Pomppu (Suvi Simola)

Lanka: 7-veljestä, ruskea

Puikot:  5 mm pyöröt ja 5 mm metalliset kilkatikalkati sukkapuikot

Langankulutus: 257 g

Neulottu ajalla: 2.9.2011 - 25.9.2011 (nappien ompeluun meni aika kauan... neulontaosuus oli aika nopeesti valmis)

Ensimmäinen neule, joka tehtiin ohjeenmukaan ilman sivusaumoja. Ensimmäinen neule, jossa oli kaarroke. Tykkäsin todella paljon tehdä tätä. Kaarroke vähän jännitti, koska en aiemmin ollut tehnyt kaarrokepaitaa. Kauluksen kanssa miulla oli vähän ongelmia. Kaulus tuli lyhennetyillä kerroksilla. Kauluksen neulomisessa ei olisi ollut ongelmia, jos olisin osannut lukea. Ohjeessa kyllä kerrottiin selkeesti miten tehdä, mut mie menin vähän sekasin käännösten kanssa... Pari yötä ja koin ahaa-elämyksen ohjetta miljoonannen kerran lukiessani.

Jo perinteeksi ottamani virheeni neuleohjetta lukiessa tein myös tässä. Sekoitin taas aina oikean ja sileän neuleen. Joten miun paita alkoi aina oikealla. No, mitäpä tuosta. Lanka miulla ei ollut ohjeenmukaista, joten se vaati hieman miettimistä. Tein 5-vuotiaan koolla ja sain meidän pojalle (2 vuotta ja 7 kuukautta) sopivan paidan. Lehtitaskujen varret hieman lörpöttävät, liekö lanka liian lörppöä? Nyt keksin, että olisin voinut tehdä taskut pienemmällä puikkokoolla, jos olisi tullut vähän napakammat. En aio purkaa. 

Ohjeesta tykkäsin tosi paljon. Ei saumoja, ei tytön eikä pojan neule vaan miusta sopii molemmille. Harvoin semmosia neuleita näkee. Ja meillähän tää nyt jää pojan jälkeen tytölle. Tyytyväinen olen neuleeseen. Kuuluu sarjaan onnistuneet neulomukset.

Pojan Pomppu ja Valtra

Nyt on tytön vuoro saada villaista. Semmosta ohutta villatakkia neulon. Ohuilla puikoilla ja taitaa tulla aika nafti. Tai sopiva nyt, mutta entä sitten kun saan sen valmiiksi? No, niiku usein sanon, että nuken vaatteeksi jos ei muuhun...

Ainii. Oon mie tässä välissä neulonut yhden pipon. Ihelleni. Teddy-langanjämistä. Hassu hattu siitä tuli eikä Teddyt loppuneet. Vähentyivät kuitenkin.

Laitetaas vielä ristipistoilukuvakin kun tuli otettua.

Talo, viides kuva

Vielä sinisellä pilviä ja taivasta. Sitten jälkipistot. Ja a vot, valamista pukkais.