Eilen pistelin hurjana ruusutyötä menemään, sain kaikki puoliristipistot tehtyä ja hieman jo alotin jälkipistoja. Muistin ottaa kuvan ennen kun alotin jälkipistot! Niistä tulee sitten ku työ valmistuu sellaset vertailukuvat. Ei kyllä taija valmistuu tän viikonlopun nimissä sittenkää. Mie aina aliarvioin sen ajan minkä jälkipistot vie, kuvittelen, että se on vaan nopsa loppusilaus, jonka saa tehtyy yhellä istumisella. Juu, ei kyllä onnistu nyt.

Tässä vähän vielä lisäsyytä, miksi ruusutyö ei valmistu:

868461.jpg

Kaikki lähti siitä kun menin kirjastoon. Lainasin sitten mm. muutaman Modan. Tuli inspiraatio. Jäi ristipistot. Alotin tuon yllä olevan neulomuksen. Siitä pitäisi tulla punainen keeppi, vihreenä. Ohje on Modassa 6/2005 ja lankana (kuten ohjeessa) on Ainoa. Miusta sana keeppi ei oikein kuvasta sitä mitä tuosta pitäisi tulla, ennemminkii se on pontso, jonka saa auki. Siihen tulee napit tuohon eteen. Tässä on siis ihan sopivasti haastetta ku pittää tehä napinlävet ja usseempikin vielä! Lisäks ajattelin suorastaan soveltaa ohjetta. En tee hapsuja alareunaan vaan virkkaan simpukkakuvioo. Suuremoista soveltamista :)

Lehdistä löyty kauheesti kaikkea kivaa, mutta tuosta oli hyvä alottaa, koska miulla sattu olemaan ohjeenmukaista lankaa. Eikä tuon alottamiseen tarvittu konsulttiapua. Neulomisen saralla ku mie tarvihen niitä onnistumisen elämyksiä ku ei nuo silmukat oo ihan itsestään selvyyksiä.

Tuo Ainon vihree on aivan ihana väri, mutta lankana en niin hirveesti tykkää. Tuntuu, että pölisee ja "hajoaa". Saa nähhä minkä aikaa tuo "keeppi" pysyy kuosissaan. Jahka valmistuu nyt ensin.

Kirjastosta vielä. Nappasin lainaan Arto Lapin Harakan paja runokirjan. Arto Lappi on miun suosikki. Olin kattonu myös tätä uusinta kokoelmaa kirjakaupasta, mutta mie yleensä haluun lainata kirjan ennen kun ostan. Tiijän sitten tarkalleen mitä ostan. Vaikka näistä Lapin teoksista ei voi tulla pettymyksiä jos ostaa lukematta. Eikä tää kirjastosta lainaus ennen ostoa koske niinkään tietokirjojakaan.

Tässä vielä yksi otos kuvaussessiostani. Ässän mielestä kyseessä on erittäin herkullisennäköinen neulomus.

868460.jpg

Nenä ja neulomus

Jos oikein tihrustaa näkee miun ekan napinläven (jos tietää mihin kohin pitää kahtoo). Mie testasin heti voiko se ylipäänsä toimia. Kyllä siitä nappi meni läpi! Vähän aina epäilyttää nää viritelmäni.