Mie taijankin olla ihan mahoton Joensuun kävijä. Olin eilen Käsityömessuilla Joensuussa. Oikein oli rattoisa reissu. Ihmisiä oli ihan mukavasti, mutta ei tungokseksi asti. Olin viime vuonna Tampereen käsityömessuilla ja siellä oli ihan liikaa ihmisiä miun makuun, mitään ei nähny jos ei yrittänyt tunkeutua ihmismassan läpi pöytien ääreen. Matkakin täältä nurkasta Tampereelle on aika pitkä, tuo Joensuu oli kätevästi lähellä ja jäi mukava kuva tapahtumasta.

Ostoksia, niitä siellä tuli tehtyä. Nämä messut olivat yksi syy miksi en osallistunut Langattomaan Lokakuuhun. Pelkällä langalla ei selvitty vaan muutakin tarttui mukaan:

1018250.jpg

Vasemmalla kaksi rintaneula-mäyristä, tummempi kuin Ässä.
Oikealla jääkaappimäyris, aivan kuin Pee.

1018257.jpg

Tarkempaa kuvaa jääkaappimäyriksestä. Siis tää on magneetti.

Mäyristuotteet on miun pahe. Tulee useasti hankittua kun näkee. Mäyrisristipistotyötä oon vähän etsiskellyt kun oon kästyökaupoissa kierrelly, mutta vastaan ei oo vielä tullut. Nettikaupoista voisi tietty löytyä, mutta yritän pidättäytyä nettikaupoista jonkin verran, ne kun voi viedä koko käden...

Sitten tällainen ihanuus:

1018268.jpg

1018272.jpg

1018275.jpg

Minna Suuronen Design

Mie ostin viime vuonna ihelleni sieltä Tampereen messuilta hirveen jahkailun jälkeen Minna Suurosen fleecehatun. Tykkään siitä hirveesti, myös Mies tykkäsi. Nyt sitten piti saada täydennystä hattuhyllyyn. Valitsin tuommoisen Tipun. Pipo on ehottomasti myös mäykkyjen suosikki. Ne on ihan villinä tuohon pipoon, jonka vuoksi kuvat ovat täynnä mäyriksiä eikä pipo oikein näy. Pitää muistaa pitää tää hattu mäyristen ulottumattomissa tai tästä tulee entinen pipo.

Eihän sitä ilman käsityötarvikkeita voinut lähtee, joten ostamani langat:

1018263.jpg

Lankavyyhdit

Ostin vyyhdin (100 g) Haukku koirankarvalankaa. Miulla ei oo ennen ollu koirankarvalankaa ja ajatus, että siinä on koirankarvaa on kiinnostava, lähinnä sen takia ostin. Kai siitä villasukat tulee tai lapaset. Kaksi vyyhtiä (á 50 g) ostin Colinetten Cadenza merinovillaa. Ajattelin siinä kohtaa lapasia (taas).

Puikkokokoelmat karttuivat 3 1/2 mm ja 4 mm bambuisilla sukkapuikoilla. Ostin myös 4 1/2 mm virkkuukoukun, koska siinä oli niin jännä muotoilu. Koukkuosa oli ihan tavallinen, mutta se kiinnipito-osa (tms.) oli huomattavan paksumpi ja siinä oli sellaista "liukuestettä". Pakko oli ostaa, että saan kokeilla miten sillä virkkaus sujuu.

Kaameeta ostelua! Jos nyt ei sitten vähään aikaan mitään ylimääräistä kantaisi kaupasta kottiin. Paksummat puikot on jo käytössä, työn alla on kynsikkäät lahjaksi. Ei niitä turhaan tullut ostettua. Nämä paksummat bambut ei tunnu niin grillivarrastikuilta kuin ne kolmosen bambut. Hyvin silmukat kulkee.