Nyt kävi niin hassusti, että Tuoli ja ruusut -työ valmistu. Se tapahtu jotenkin vaivihkaa ja pääsi yllättämään miut. Olin kuvitellut tekeväni jälkipistoja vielä lisää, mutta eipä niitä mallissa enää ollutkaan! Hupsista, työ tuli valmiiksi. Oli hassu tunne, vähän hölmistynyt.

Tuoli ja ruusut

Malli: Dimensions, Roses on the white chair designed by Fabrice de Villeneuve
Kangas: 14 count beige aida
Koko:  36 cm x 28 cm, 196 pistoa x 154 pistoa
Langat: ?
Pistelty ajalla: 13.2.2010 - 29.12.2010

Alle vuosi siihen meni! Vaikka ei miulla mitään aikataulua tän suhteen ollut, melkein joululahjaksi tää valmistu. Hmm... tää muistutti minnuu, että kettutyö on odottanut kehystystä kohta vuoden. Mie oon saamaton. Ongelmahan on siinä, että miun pitäisi uskaltautua pesemään kettutyö. Edelleen kerään rohkeutta (ja viitseliäisyyttä) siihen. No, kerkeepähän pinttyä kunnolla.

Palatakseni tähän työhön. Työssä tehtiin ristipistoja (oho!) kahdella ja kolmella säikeellä, puoliristipistoja 1-5 säikeellä, jälkipistoja 1 säikeellä ja solmupistoja oli noin 15, jotka tehtiin kolmella säikeellä. Värejä oli 32 erilaista. Näistä yhdistettyjä värejä oli 10. Tarkkana sain olla noitten värien ja pistojen kaa, mitä väriä, monella säikeellä ja puolikkaalla vai kokonaisella ristipistolla. Kerran jouduin purkamaankin enemmän kun mokasin. Mut kokonaisuudessaan tykkäsin tehdä. Värit oli enemmän miun maun mukkaan kun kettutyössä. Ihelleni tää ei jää vaan menee äitilleni, orkideatyön kaveriksi. Kehystyksen saa hoitaa joku kehystysliike ja kehyksien valitsemisen äiti. Tuleepa varmasti mieluinen.

ja vähän lähempää

Ihanaa. Pääsin aloittamaan uutta taulua! Nyt tulee mäyristaulu, pienempi, ilman jälkipistoja, mutta niin samansävyisillä väreillä, että hirvittää.

Palmikkoreunainen pipo

Ohje: Novita kevät 2010, ohjenro 22

Lanka: 7-veljestä harmaa

Puikot: palmikko-osuudessa 5 mm pyöröt, muuten 4 mm bambusukkikset

Langankulutus: 67 g

Ihan kiva pipo. Melkein valmistui tässä eräänä päivänä kun odottelin eri terveydenhuollon ammattilaisten luokse pääsyä. Onneks en ihan kerennyt neuloa tätä kokonaan silloin, olisi voinut tulla tylsää. Tosin oli miulla kirjakin mukanani, että en olisi ihan hermostunut odotteluun. Neuleen kanssa ootellessa miulla ei yleensä oo mikään kiire, jouvan istuskelemaan  En tiijä vieläkään mitä tän kaa teen, ehkä tästä tosiaan tulee Onnellisuuspipo. Jos vaan saan tän käsistäni eteenpäin...

Semmosta tänne. Kiitos Möhönasu ja Ninnu kommenteista! Mie jos ikipäivänä saan tuon kansallispuvun valmiiksi (en tee yksin sitä vaan äitin kaa) ni mie pijän sitä jokaikisessä juhlassa. Ja jos juhlia ei riitä tarpeeksi, ni sitten kotona pyhäpäivisin! Siinä on tosiaan iso työ, joten kaappiin sitä ei viitti tehä. Ja kauluksen reikäompeleet edistyivät taas, jippii! Hitaasti ja epävarmasti, mutta ehkä pääsen tavoitteeseeni sen suhteen ja saan tehtyä ennen seuraavaa kurssipäivää ne kirjonnat. Ronkkauksista en ookaan niin varma... niin, kuuluivathan nekin alkuperäiseen tavoitteeseeni, mutta arkirealismi nostaa päätään.