Päivän säätiedotuksella on hyvä alkaa.

Sain eilen inspiraation, joka jatkui tälle päivälle asti. Jopa niin suuresti, että sain myös siivottua inspiraation aiheuttaman sotkun!

Ökkömönkiäisiä

Virkatut ökkömönkiäiset:

Ohje: Satu Laatikainen & Riitta Malinen-Tyynelä : Papiljottilehmä ja haalarihai : helppoja leluja kotitarpeista. Hämähäkkiohje s. 40

Lanka: 7-veljestä ruskeanharmaa, Teddy punainen

Muut materiaalit: pilttipurkkien kansia, 2 kpl/yksi ökkömönkiäinen

Koukku: 4 mm, 6 mm

Langankulutus: 11 g, 20 g

 

Ommellut ökkömönkiäiset:

Ohje: Satu Laatikainen & Riitta Malinen-Tyynelä : Papiljottilehmä ja haalarihai : helppoja leluja kotitarpeista. Sini Valas s.44

Materiaalit: miun vanhat sukkahousut, vanua, vähän villalankaa (2 g, 7-veljestä), nappeja

 

Eilen virkkailin nuo ökkömönkiäiset. Hauskoja. Ne naksuu kun niissä on ne kannet sisällä. Muru ei niin hirveen innostunut niistä oo, mut miusta ne on kivoja. Niitä voisi tehdä vaikka kokonaisen lauman.

Ompeluhomma lähti lapasesta tänään aamulla. Laittelin pyykkejä kuivamasta ja kattelin noita sukkiksiani. Päätin luopua viimein niistä. Reijät oli niin isot jalkapohjissa, että rupesvat jo painamaan ku kantapää meni kokonaan läpi. Nii ja oli niissä reikä tuossa reiden kohallakin. Kerran jäin kiinni yhteen rautatappiin ku pyyhälsin Robin Hood asussani ohi. Reikä tuli. Siispä ompelukone esiin ja hommiin.

Täytteenä on siis vanua. Huulet on ommeltu erikseen. Tai siis laitoin vanua huuliksi ja ompelin huulet. Suun ompelin erikseen kiinni. Yhdellä ompelullakin olisi selvinnyt, mut noin oli miusta helpompi toteuttaa. Vaikeustaso oli Kontti-Rontti Muru. Miun kaasupoljin oli erittäin kiinnostava.

Vielä jäi toinen lahje käyttämättä. Siitä teen käsinuken. Olis ollu kiva, jos jalkaterä olisi käyttökelpoinen, mut ei. Pitää ommella kiinni toinen pää. Ja sitten napit. En tiijä, pitää vähän suunnitella. Voisi kenties laittaa langanpätkistä vähän tukkaa ja useemmasta napista suun tms.

Tuo kirja, jonka ohjeista otin inspiraatiota (kerrankin, en tehnyt ohjeen mukaan vaan sovelsin) on ihana joululahjani. Miulla ku ei oo tuota luovuutta keksiä ihe, niin tuosta voi kahtoa ideoita. Tuossa kirjassa on hyödynnetty hyvin kotoa löytyviä tarvikkeita, jotka muuten voisi viskata roskiin/kierrätykseen. Nyt on taas yksi syy säilyttää lisää tavaraa.

Ainii, kuvassa oleva nojatuoli on pienen ihmisen tuoli. Ökkömönkiäiset ei oo niin isoja, että tavan nojatuolin peittäisivät.