Sain eilen illalla valmiiksi virkkaamani takin/jakun tms. Napitkin ompelin ja pakko oli vielä käydä silittämään siinä ysin aikoihin illalla. En malttanut sunnuntaiaamuun oottaa. Tänään sitten kuvailtiin, tämmönen siitä tuli:

1567247.jpg

Virkattu takki

Ohje: Novita kesä 2006
Lanka: Novita bambu
Koukku: 3 mm, perinteinen metallinen
Langankulutus: 507 g

Kääk, ei kai ne kappaleet nyt noin eripitusia ole? Piti käydä vielä kokeilemassa ja mittaamassa. Ei ne oo. Huomasin, että tuon napituksen kanssa pitää olla tarkkana, että napittaa sopiviin kohtiin, ettei jää löysää/kireetä väliin. Se vetää helposti kappaleet eripituisiksi. Varsinaisia napinläpiä kun ei tuohon tarvinnut tehdä! Onneksi. Päätin nimittäin vasta lopuksi miten tuon napitan. Ohjeessa oli hieman toisenlainen napitus.

Tää oli ihan mukava projekti viimeiseen hihaan saakka. Sitten iski kyllästyminen, mutta halusin kuitenkin tän valmiiksi tänä vuonna, joten pienellä pakolla jatkoin tekemistä. Jos olisin luovuttanut ja aloittanut jotain muuta, niin tämä olisi saattanut virua hyvinkin kauan odottelemassa inspiraatiota...

Hihat onnistuivat yllättävän hyvin. Mie pelkäsin miten niitten kaa käy. Ainii, kyllähän mie ekan hihan tein puolitoista kertaa. Näin nopeesti unohtuu. Hihat istuu ihan hyvin, pitänee yrittää samalla taktiikalla neuloessakin. Eli ei välittää ohjeesta vaan piirtää kaava "hihan kolosta" ja yrittää jollain keinoin satuttaa hihan yläosa kaavaanmukaisesti.

Ohjeen mukaan tähän projektiin piti kulua lankaa 600 g. Miulla meni himpun (7g) yli 500 gramman. Täh? Miusta heittää aika paljon tuo arvio, koska takin koko on ok ja ohjeenmukainen (paitsi hihat). No, ehkä siinä on joku juttu jota mie en ymmärrä. Toisaalta on parempi, että arvioidaan lankaa menevän enemmän ku vähemmän. Sitten vasta mie kiukuttelisinkin jos lanka loppuisi kesken kaiken!

Miulla oli aika historiallinen tilanne kun olin tämän saanut valmiiksi eilen: ei mitään keskeneräistä työtä. Outo olo. Telkkaria piti vielä kahtoo, joten jotain oli aloitettava. Väsäsin sitten taas yhden patalapun. Nyt sujui jo paremmin. Itse asiassa nytkään ei ole mitään käsityötä kesken/työn alla. Sukat mie aion alottaa kuhan tästä koneen äärestä lähden. Todella outo tilanne.