Ilman on mahollista hämärtyä ja selkeytyä, mut onko asioilla moista taipumusta? Hmm... ehkä liian syvällistä pohdintaa miulle nyt.

Joululahjaneulomukset yms. ovat menneet eteenpäin. Jotkut onnistuivat niin, että sain kiitosta. Kiva juttu. Sitten piti tehdä vähän tarveneulontaa tähän talouteen:

Pikkulapaset ja pikkunorsu

Ohje: Novitalta silmukkamäärä, muuten takalistotuntumalla

Lanka: 7-veljestä, tummanruskea ja keltainen

Puikot: 3 mm bambupuikot

Langankulutus: 27 g

Taloutemme pienimmälle. Vähän ohuemmat lapaset rukkasiin. Nyt on ollu käytössä Isoveljestä neulotut lapaset ja aika tunkemista on rukkasiin. Käytössä ovat jo olleet ja toimineet. Tein kolmosen puikoilla, joten tuli aika tiiviit (ja kohta pienet...).

Suklaabanaanisukat

Ohje: Novitalta silmukkamäärä, muuten ihan ihe.

Lanka: 7-veljestä, tummanruskea ja keltainen

Puikot: 3,5 mm bambusukkapuikot

Langankulutus: 96 g

Miun sukat! Tuo keltainen lanka on aivan kaameen väristä. Miulla on sitä kerä ja alotin sen tuhoamisen noihin ylläolleisiin lapasiin. No, sitä ei paljoa huvennut muutamaan raitaan. Siinä neuloessa sain idean tehdä raitasukat. Tummanruskeeta miulla oli vähemmän, joten sitä käytin raidoissa 2 kerrosta, keltaista laitoin 3 kerrosta. Vahvistettu kantapää on neulottu keltaisella. Varttakaan ei kuvassa näy, mut ei mikään kovin pitkä varsi oo, sellanen "perus". Hyvä määritelmä tuo perus... mut kuitenkin.

Olipa mukava tehä nää sukat. Ja jalkaankin tulivat sopivat. Välistä oli kiva tehä ihelle jotain pientä. Mittään isompaahan mie en oikein taho saaha aikaan, mutta teen isompia juttuja sitku, joskus, kuhan.

Äst, taas mie unohin ottaa kuvan siitä tuoli ja ruusut -työstä. Jälkipistoissa edelleen mennään. Löysin siitä muuten kymmenkunta solmupistoakin! Ne on tehty jo. Eilen oli valaisuongelmia sohvannurkassani, joten en voinut pistellä. Mitään neulomistakaan kun ei ollut, ni uutta piti viritellä puikoille. Nyt mie teen pipoa. Ihelle vai miehelle vai mihin tarkotukseen, en tiijä. Kahotaan tulleeko kenellekään sopivaa, siis sattuuko tämän talouden päihin sopivaa. Jos ei, niin sitten siitä tulee onnellisuuspipo.

Kansallispukuosastolle kuuluu toisaalta hyvää ja toisaalta huonoa. Kauluksen kirjonnat ovat puolessa välissä! Se on se hyvä osuus. Huonompaa on se, että ronkkauskirjontaan on mennyt tekijällä hermo. Ei suju, ni ei suju. Päätin, etten yritäkään ronkkausta ennen kuin oon saanut kauluksen tehtyä. Toivottavasti tää päätös ei hidasta oleellisesti kauluksen valmistumista