Eilen neuloskeltiin Kirsillä, noin niiku Savonlinnan neuletapaamisen merkeissä. Oli mukava ja herkullinen ilta. Kirsin tarjoamiset olivat suussa sulavia! Miun piti neuletapaamisen vuoksi muuttaa normaalikäytäntöäni, koska yleensä mie en jätä neuleita kesken vaan teen ne loppuun ennen kuin aloitan uuden. Nyt se typerä pitsitoppi on niin ärsyttävä, että en halunnut ottaa sitä mukaan, mie itseasiassa piilotin sen lankalaatikkooni. No, jotta on jotain neulottavaa niin alotin lapasten tekemisen. Mie luulen, että mie puran sen koko toppi viritelmän, takakappaleen oon siitä vasta tehnyt.

Tän viikkosen kirjastoreissun vuoksi jäi Poliisin poika -kirja kesken, niin ku epäilinkin. Sen sijaan luvin TaoLin : Suomen taivaan alla. Romaani. Tää oli pikkuinen kirja, sivuja 182 ja kooltaankin pikkuinen. Tarina kertoo kiinalaisen naisen ja suomalaisen miehen avioliitosta Suomessa, naisen näkökulmasta. Mukava tarina ja mie tykkäsin. Takakannessa muuten mainitaan, että tää kirja on tiettävästi eka kiinalaisen maahanmuuttajan suomeksi kirjoittama romaani. Vieraalla kielellä kaunokirjallinen teos, ei hullumpaa.

Jatkoin Kiina-teemaa ja luen tällä hetkellä Anchee Min : Madame Mao. Meijän kirjastossa oli Kiina-aiheinen näyttely...

Tällä viikolla (tähän mennessä) on ollut kaksi suurta saavutusta: virkattu verho on valmistunut ja mie siivosin vaatekaappini! Vaatekaapin siivous oli tämän päiväinen urotekoni. Kaupunkireissun jälkeen mie mietin mitä tehä, käviskö nukkumaan, tekiskö ruokaa vai mitä. Yht'äkkiää mie päätin, että mie siivoon nyt ne kaapit. Ekaks imuroin lattian (viksu liike!) ja sitten tipautin kaikki vaatteet lattialle kaapista. Vähän kyllä epäilytti saanko mie ne selvitettyä tänä päivänä, mutta kyllä vain! Miulta lähti yksi pahvilaatikollinen (ei hirmu iso, muttei pikkunenkaan) tarpeettomia vaatteita kaapistani. Ja lisäksi talvivaatteita kanssa laatikollinen. Miulla on kerrankin siistimpi vaatekaappi kuin miehelläni!

Jos rehellisiä ollaan niin vaatesavotta ei ihan täysin ohi vielä oo, koska miulla on n. kolme jätesäkillistä vaatetta, jotka pitäs kahtoo läpi, että mitä siellä on ja tuunko niitä käyttämään vielä. Argh ja onhan miulla yks jemmakomero vielä. No, ne siellä on oikeesti kierrätykseen meneviä kunhan vaan en ruppee miettimään, että kyl mie tuotakin joskus ihan varmasti käytän.

Sitten verhoihin:

1716013.jpg

Virkattu verho

Ohje: Rasti ruutuun, Maire Uotilan kirjasta Uudet upeat virkkaustyöt
Lanka: 6-säikeinen kalalanka
Koukku: 1,5 mm
Koko: 41 cm x 124 cm
Langankulutus: 130 g

Tämä oli jotenkin niin tylsä tehdä että! Miten olenkaan voinut valita noin tylsän mallin. Sinänsä malli on ihan kiva, mutta se ei vaan oo miun olonen! Vetoan jälleen tilapäiseen mielenhäiriöön mallia valitessa. Alunperinhän tästä piti tulla verhokappa meijän verannalle. Sitä varten olisi pitänyt tehdä verhoa ainakin puolet pitemmäksi. Ei riittänyt hermo. Nytten tää kappa saa mennä koristamaan portaikon ikkunaa, onneksi sopii siihen (tai saa luvan sopia).

Laskin huvikseni langankulutuksenkin, harmikseni en voi vähentää sitä lankasaldostani, koska en ole lankavarastoani selvittäessäni ottanut mukaan kalalankojani. Mutta onpa se tänä vuonna tehtyjen saldoon kuitenkin!

Vielä kuva Ässästä:

1716016.jpg

Meijän Äs

Äs ei tykkää salamalla otetuista kuvista, tarviis aurinkolasit päähän niin ei häikäisisi näin pahasti.

Edit: Kun en kaikkee kerralla muistanut

1716274.jpg

1.Voittaja voi laittaa logon blogiinsa. The winner can put this on her/his blog.

2. Linkitä siihen blogiin josta palkinnon sait. Make a link to the blog you got it from.

3. Nimeä vähintään 7 muuta blogia palkinnon saajaksi. Choose at least 7 other blogs to receive this award.

4. Laita noiden blogien linkit sivullesi. Write the names of those blogs on yours.

5. Jätä viesti blogeihin,jotka nimesit voittajaksi. Leave a message on the blogs you chose.

Kirsille suuri kiitos!