Pitää perinteisesti katsoa vuotta taaksepäin. Mitä sitä tuli tehtyä käsitöiden saralla.
Lankaa sain kulutettua 3 kiloa 110 grammaa. (ja yhden virkatun verhokapan, jota en ole punninnut) Hienosti! Lankaa tuli 2 kiloa 216 g. Epämääräinen määrä, koska laskin siihen purkamani neuleetkin. Lankaa tuli ostettua tytön neuletakkiin ja omaan pitkään neuletakkiin. Niin ja pojan villasukkiin piti saada keltaista lankaa, eli Nallea ostin kerän. Muuten langat on saatua tai purettua. Ja nämä itse ostamani langat ovat jo käytetty. Tai jäihän niistä vähän jämiä, mutta varsinaiset työt, joita varten ne ostin on tehty. Tuosta pitkän neuletakin "jämistä" sain virkattua itselleni liivin. Kuhan saan joskus kuvattua...

Vuonna 2011 neuloin himpun verran yli 4 kiloa. Kilon verran vähemmän tänä vuonna. Luvin mietteitäni vuoden takaa. Kuvittelin, että tuleva neulevuosi on lapsille neuletta -painoitteinen. Väärässä. Vuodesta 2012 mieleeni jää kaksi onnistunutta villatakkia, jotka tein itselleni! Mie oon tavattoman ylpeä näistä villatakkisaavutuksistani. Villasukkia neuloin aikuisten koossa seitsemät, joista kahdet tuli itselleni (no, ne toiset oli kyllä puuvillasukat). Yhdet äidilleni joululahjaksi ja muut hyväntekeväisyyteen. Lapsille neuloin molemmille omat sukat eli yhdeksän paria neuloin. Eikun kymmenen paria neuloin, mutta ne yhdet on päättelemättä, joten ei niitä vielä lasketa oikeasti. Lapasia tein kahdet parit, yhdet pojalleni ja toiset lahjoitin. Vauvanmyssyjäkin neuloin hyväntekeväisyyteen. Tytölle virkkasin mekko/tunikan ja neuloin neuletakin. Pojalle neuloin hupparin, jossa on edessä tasku. Poika ei aluksi suostunut sitä käyttämään, mutta nyt on mielellään käyttänyt. Onneksi.

Ristipistorintamalla sain valmiiksi keväällä tytön kastetaulun. Joulukortteja pistelin (kuusia, lumihiutaleita). Ystävänpäiväksi tein sydänristipistokortteja ja yhden joulukoristeenkin sain aikaiseksi. Aika pienitöistä on ollut pistelyissä. Kansallispuvusta pitää mainita, että edelleen on tykkimyssyn kirjonta kesken. Puoliväli on ylitetty. Pakko saada se kirjonta valmiiksi ensi kesän loppuunmennessä. Ei siitä hommasta muuten tuu mittään!

Ensi vuodelle (tai tälle vuodelle, jos tarkkoja ollaan). Haluan aloittaa jonkun ristipistotyön. Sellainen on itseasiassa jo tilattukin. Mutta tuo kirjonta on saatava valmiiksi, joten en oo varma aloitanko pistelyn vasta sitten kun kirjonta on valmis. Kahtoo nyt. Neuleissa mie en enää pelkää paitoja, ainakaan niin paljon kuin aikaisemmin. Joten mie voin neuloa oikeestaan ihan mitä tahansa!