Mie oon viettänyt viikonloppuna jos jotakin päivää. Lauantaina oltiin ompeluseuran kanssa KIPpaamassa. Mukavaa ja rattosaa oli. Onneksi lauantai oli aurinkoinen päivä, sai olla auringossa tai auringonvarjon alla. Mie KIPpailin villasukilla. Aloitin joululahjojen teon. Aikainen lintu madon nappaa jne.

Sunnuntaina sitten oli yhteispohjoismainen luonnonkukkien päivä. Vietin ko. päivää toista kertaa. Tällä kertaa suuntasin Parikkalan Siikalahteen, koska en ollut aiemmin käynyt siellä. Opastettu retki oli loistava. Ei voi kuin ihailla kahden oppaan asiantuntemusta. Opin muutamia uusia kasveja, eivät varmaan kovin kauaa päässä kestä, mutta onpa hetken ainaskin mielessä.

Lintupaikalla kun oltiin niin opin kolme uutta lintua: kaulushaikaran, nokikanan ja taivaanvuohen. Kaulushaikaraa en kyllä nähnyt, mutta kuulin kyllä. Siellä oli kyllä aikamoinen mekkala, lokit osasivat pitää kunnon ääntä. Kaunis paikka oli, kiipesin lintutorniin, josta todistusaineistoa:

1651154.jpg

Siikalahti

Onneksi ei sattunut satamaan retken aikana. Jahkailin vielä aika viime tipassa lähteäkö vai eikö. Oon tyytyväinen, että lähin. Päivän retken jälkeen maistuikin sitten päiväunet oikein hyvälle!

KIPpailusukat päättelin tänään, eilen illalla sain toisenkin sukista valmiiksi. Kyseessä on samanlaiset sukat kuin nämä. En nyt jaksa kuvailla sukkia, mutta laitanpa muistiin nämä muut tiedot:
Ohje: Novita kesä 2008
Lanka: Gjestal Maija (pesu 40), vaaleanharmaa
Puikot: bambupuikot 3 mm
Langankulutus: 77 grammaa

Vielä sellaista, että mie näin piiitkästä aikaa siilin. Siis elävän siilin. Äs näki sen myös. Tai ekaksi se haistoi siilin ja sitten paikanti sen. Hyvin löydetty, ei siinä mittään, mutta mie sitten kerroin Ässälle, että siili on ystävä. Ei saa kiusata siiliä. Ässää kun ei pahemmin haitannut se, että siili oli kerällä ja hyvinkin piikikkäällä päällä. No, mäyriksen on oltava peräänantamaton. Mäyriksen omistajana miun oli oltava vielä jästimpi, mutta Ässän kaa on mukavaa kun pääsee yllättävän nopeasti yhteisymmärrykseen.

Ja minkäköhän kategorian tähän nytten valihtis. Haluaisin laittaa useemman, mutku. Ei auta narinat, laitetaan tää retkiin, niitä on vaan vähän.