Kuten otsikkokin kertoo, oon harrastanut ahkerasti neulontaa, oman mittapuuni mukaan. Jotenkin ne puikot on vetäneet puoleensa ja valmista on tullut neulontapuolella.

 

Hihatin

Ohje: Hihatin Novitan www-sivuilta
Lanka: Samos Lollipop
Puikot: 5 mm metalliset sukkapuikot ja 3 1/2 mm bambuinen virkkuukoukku
Langankulutus: 198 g

Löysinpä kokeilunarvoisen hihojen ohjeen. Vähän olisi muokattavaa tässä, että hihat olisivat just miun maun mukkaan. Hihaosuus tuossa on hyvä, mutta selkäpuoli vaatisi miusta jotain. Mutta mitä? Saa nähdä miten nää hihat rupeavat käyttäytymään käytössä.

Kuten kuvasta näkee, mennään vielä tuolla mahalla. Toistaiseksi. Vähän jo jännittää milloin tulee lähtö. Sitä ennen käytän aikaani hyödyksi neulomalla, eiköhän se sitten jää vähemmälle.

 

Hihatin takaa

Reunuksissa on siis virkkausta, simpukoita. Tein tätä metallisilla sukkapuikoilla ja mies kysyi: "Eikö siulla oo puisia puikkoja?" Oli kuulema kaameeta kilkutusta. Mie olin samaa mieltä. Sanoinkin, että tässä olisi hyvä synttäri/joululahjaidea, korvata miun muutamat metalliset sukkapuikot puisilla. Ei kuuluisi kilkutusta!

Ainii, miulla oli tekemättä ne villasukat. Niistä tuli ihan perusharmaat sukat, joten niistä en jaksa ottaa kuvaa. Mutta ovat siis tunnollisesti tehty ennen kuin aloitin tän hihattimen tekemisen. Kirjaan ne vain ylös tuonne valmistuneisiin käsitöihin.

Sain lammastaulun tänään seinälle. En sille varatulle paikalle eteiseen vaan laitoin sen väliaikaisesti olkkariin. Olin näppärä, otin kellon pois ja a vot, siinä olikin sopiva paikka lampaille.