Kirjonnat kansallispukuun edistyivät, lähinnä kurssilla. Kyllä ne joskus valmistuvat. Pientä valmista oon saanut aikaan.

Omenankukka-taulu

No voi ei. En ollut merkinnytkään millon oon saanut tän pisteltyä ja mistä lehdestä tää malli on. Saatikka sitten mitään muita tietoja... Jostain Cross Stitcheristä on malli ja liukuvärjättyjä lankoja on käytetty. Jälkipistoihin sitten joitain jämälankoja ristipistopakkauksista. Vähän tarkempaa kuvaa kukasta:

Itse omenankukka

Tein tän äitille joululahjaksi. Yhen tälläsenhän mie oon hälle jo pistellyt, hieman eri väreillä ja viimeistelin sen pieneksi koristeeksi ja täytin vanulla. Toimitti silloin onnittelukortin virkaa. Nyttemmin tuotos on ilmeisesti hävinnyt.  Ja alunperinkin äiti olisi tykännyt enemmän tämmöisestä pienestä taulusta, joten saamansa pitää. Ainii, täältä löytyy tiedot mallista ja itse asiassa kankaastakin. Nii ja kuva kadonneesta. On tää näppärää nykyaikana!

Pikkuisen pojan palmikkosukat

Ohje: Novitalta silmukkamäärään apuja, muuten tee ja pura -tuntumalla.

Lanka: 7-veljestä,harmaa

Puikot: 3,5 mm bambusukkapuikot

Langankulutus: 50 g

Kolme aloitusta, yksi varsi ja vasta sitten sattu sopivan kokoiset. Koko on noin 24. Eikä tää nyt ihan tainnut onnistua, ainakaan kaiken taiteen sääntöjen mukaan. Mut sinne päin kuitenkin. Ja oon tyytyväinen kun onnistuin tekemään lopulta sopivat ilman ohjetta. Ja ennen kaikkea osasin tehä ihan palmikkokuviotakin ilman ohjetta!  Kuviottomat sukathan jo osaan tehä ilman ohjetta, mut nyt uskaltauduin kokeilemaan pientä kuviotakin.

Tuossa edessä on siis pikkupalmikkoa ja takana 1 o 1 n -joustinneuletta. Silmukoita tein 38. Kantapää on ihan sileetä, vahvistettua en viittiny tehä kun en koe, että tarviisvat käytön kannalta. Nää on nyt sopivat, ni saan kohta tehä uudet. Eikä näistä ihan symmetrisetkään tullut palmikkokuvion osalta, mutta kyllä nää pariksi tunnistaa ja se riittää miulle.

Röyhelö kaulahuivi

Ohje: Coats opti, tai jotain, langan mukana tullut

Lanka: Specifico, musta-sini-harmaa

Puikot: 6 mm pyöröt

Langankulutus: 99 g

Aivan kaamee tapaus tehdä. Enkä osannut nättiäkään tehdä. Ruma, mutta menköön. Äiti kuulemma haluu tän. Voisinhan mie tätä ihekin periaatteessa käyttää, ei ne reunojen röpellys niin käytössä näy. Ainakaan jos kulkee nopeesti. Mitä mie en tällä hetkellä enää tee. Nyt on lyllerrys vauhti, mutta ehkä se tästä vielä kinttukin rupee nopeemmalla tahdilla nousemaan kuhan vauva helmikuun alussa syntyy.

Nyt voisi laittaa puikoille pikkuiselle pojalle unisukat. Niitäkin tarvittaisi uudet. Pikkasen isommat kun entiset, yllättäen. Tuoli ja ruusu -työkin on hyvällä mallilla, ei puutu enää paljoa puoliristipistoja taustasta. Sitten saan tehdä niitä jälkipistoja useamman illan. Onneksi ei ollut joulu tavoitteena valmistumisajankohdaksi.