Otsikko on Kaarina Helakisan runosta Apilapila.

Mie kävin hakemassa sen taulun. Tuli ihan hyvä. Pitänee vielä kuvata se. Nyt pitäisi vaan tehdä järjestelyjä seinillä, että saan sen taulun just sille kohdalle mihin halluun. Tällä hetkellä se on vähän siellä päin. Tossullisen seinällä on myös miun veikan taulu, jonka kehykset sopivat siihen kastetauluun. Vielä pitäisi sommitella yksi tärkeä taulu/kuva sille seinälle. Pitää tuumata ja kokkeilla.

Neulonta on edistynyt hienosti. Osasin tehdä sitä kuviota hihassa oikein myös kavennusten kanssa. Saavutus! Miten se olikin niin vaikea hahmottaa aluksi? Piti alottaa heti toinenkin hiha, etten unohda miten se kuvio tulikaan... Oonhan mie tietysti tehny muistiinpanot, mutta ne ei oo sitä varten, että niistä jottai selvää saisi. Yhteen boleroon on mennyt aika monta sivua vihkosta. Kuhan saan sen valmiiksi niin laitan tänne kuvan miun upeasta merkintäsysteemistä. Salainen tavoitteeni on saada bolero valmiiksi tällä viikolla. Riippuu täysin Tossullisen päiväunista ja miun laiskuudesta kotitöitä kohtaan (joka on normaalitilanne, siis kotityölaiskuus).

Miulla on jo suunnitelmissa seuraava virkkausprojekti. Suunnitelmaan kuuluu ällölangan tuhoaminen. Koska sanonnan mukaan hyvin suunniteltu on puoliksi tehty saatan jopa mitata mittoja ja hahmotella suunnitelmaa paperille.

Karkkilakko on ahdistanut. Päätin, että lakko loppuu kesäkuun alussa. Sitten syön muutaman päivän (tai ehkä viikon) karkkia ja sen jälkeen alotan karkkipäivän vieton kerran viikossa. Karkkipäivästä vaan on niin helppo lipsua päivittäiseen karkkeiluun. Nii ja jos sattuu niin hassusti, että miulle tarjotaan karkkia ei karkkipäivänä, ni voin syödä, tietty.