Oon tosi iloinen, että on tullut pakkasta. Vaikka mie oon ollu ulkona ihan jäässä (ei oo vielä pilkkihaalaria käytössä!) ja autoon on vaikea mennä sisälle, koska siinä on ovet jumissa/jäässä, jos pääsee autoon sisään ja lähtee huristelemaan, ei nää mitään ensimmäiseen kymmeneen kilometriin ku se vetäytyy huuruun koko kaara. Silti tää pakkanen on tervetullut.

Miulla on neulomissuunnitelmia tullut lisää. Tai oikeestaan äidilleni on tullut neulomissuunnitelmia lisää. Mie vaan neulon mitä äiti käskee. Miten tää tilanne on mennyt tämmöseksi?! No, ihan kiva. Ei miulla oo meneillään mitään omaa ja jotenkin en osaa miettiä mitä neuloisin, joten hyvä, että ajattelu on ulkoistettu Lapasia pitäisi kuulema tehdä ainakin kahdet parit ja äitille unisukat. Unisukkiin on hankittu lankakin Sandnes mini palett. Ihanaa punaista, liukuvärjättyä. Mielelläni tuosta neulon. Lankaa on sen verran, että kahdet parit saa. Eli ekaksi äiskälle ja sitten miulle. Sukkapuikkojakin ostin vähän niiku noitten unisukkien tekoa varten 2 mm Addit. Ostin myös 1,5 mm sukkisAddit. Niillä pitäisi tikutella jossain vaiheessa piiitkät villasukat, ehkä kahdetkin. Kuullostaa hurjalta. Ostin ihan kahdet parit niitä 1,5 mm puikkoja kun aattelin, että vääntyyvät helposti miun käsittelyssä.

Yllättävästi aloitin Tossulliselle liiviä/slipoveria neulomaan tällä viikolla. Tarvitaan edustuskäyttöön. Hätäpäissäni aloitin tekemään sileää neulosta. Vähän tylsää. Palmikkoinen olisi ollut kiva, mutta en löytänyt heti sopivaa ohjetta.Hetken mietin, että sovellan jostain paidasta, mutta sitten rupesin epäilemään taitojani. Näin on mentävä tällä kertaa. Teen ehkä silmukoita jäljitellen jonkun kuvion etupuolelle. Tai neulahuovutan (huumoria)! Saas nähdä.

Ristipistoilussa oon viime aikoina tehnyt taas kettutyötä. Sen kuvaaminenkin on ollut mielessä, mutta ajatuksen asteelle on jäänyt... Ei enää paljoa puutu! Tai riippuu vähän miten sen aattelee. Kyllä se ensi vuonna valmistuu! Ennen kettutyön esille kaivamista pistelin tämmöisen:

Biscornu

Malli: Aurelle, Celtic

Kangas: 16 count aida, väri ecru

Koko: n. 6 cm x 6 cm / 50 pistoa x 50pistoa

Lanka: vaaleanruskea, tummanruskea, 2-säiettä

Biscornu. Vaihteeksi. Tällä kertaa jopa kahdella värillä! Tästä on hyvä lähteä laajentamaan väriskaalaa. Aiemminhan oon tehnyt vaan yksivärisiä. Tää biscornu valmistui marraskuun puolella. En vaan oo saanut aikaiseksi laittaa tänne... Oottelin muka parempia kuvausilmoja, mut sitten kun sellanen tuli, otinkin kuvan sisällä pimeessä. Käy se niinkin.

Tämä saattaa jäädä itselleni. Taidan viritellä tämän karvanopaksi jäätyneeseen autooni. Jos pääsen siihen sisälle.

Lukemispuolella on Hurskas kurjuus lopuillaan. On ollut hyvä! Ihmiset suviyössä odottelee kirjahyllyssä jo valmiina, mutta taidan vetäistä väliin jotain muuta. Tästä tulikin mieleeni, että tiedän jo yhden joululahjani: Antti Hyryn Uuni. En oo ihan varma oonko lukenut aiemmin Hyryltä mitään. Mielikuvani on, että olisin lukenut, mutta teoslistaa tutkiessani ei mikään kuullostanut tutulta. No, luenpa Uunin.