Myö vähän siirrettiin siivouspäivää eilen. Tänään sitten imuri huuti ja moppi laulo eilisenkin eestä. Mie en tykkää siivoomisesta, tykkäisin kyllä siisteydestä, siis semmosesta tavan siisteydestä en semmosesta sisustuslehtisiisteydestä, elämisen pittää näkyä. Meillä eläminen vois näkkyy vähän vähemmän... Miten ihmeessä sitä saakin sotkettuu niin hyvin? Sotkemisesta mie ja piskit jouvutaan ottamaan tuo kyseenalainen kunnia. Miula kun tahtoo kaikki tavarat jäähä siihen mihin mie ne näpeistäni tiputan. Enkä mie ossaa pittää tavaroita oikeilla paikoilla ja sitte miulla on kaikki hukassa jos tavarat on korjattu omille paikoilleen.

Kankaat sain vihdoin ja viimein järjestettyy. Olin tässä eräänä viikonloppuna ostanu hienot sängynaluslaatikot niitä varten. Nytten ne sitten muutti niihin. Voi olla piskeille illalla järkytys kun ne käy nukkumaan ja sängyn alla (jossa ne viihtyy) onkin mörköjä.

Palmikkohuivi valmistui tänään. Ja hieman tyngäksi jäi... ihe tahtosin pidemmän huivin, mutta toivottavasti lahjan saaja tykkää lyhkäsemmästä. Jos ei tykkää ni pistää sitten vahingon kiertämään eli antaa eteenpäin. Ehkä se passois lapselle. Mie teen sitten uuden...

964115.jpg

Palmikkohuivi ja -lapaset

Setti on tehty Novitan 7-veljestä liitteen ohjeiden mukaan. Settiin kuului myös baskeri, mutta en tehnyt sitä, koska sillä ei olisi ollut käyttöä. Nii, eikä sitä lankaa tosiaan ois ollu enää siihen. Lapaset on jotenkin putkimaiset. Niissä ei oo semmosta leveyttä tuossa peukun juuressa niiku "normaaleissa" lapasissa. Mut jäljestä sain yllättävän tasasta! Lapaset on ollu valmiina jo jonnii aikaa ennen ku ees alotin tuota kaulaliinaa.

Toinen valmistunu kokonaisuus onkin sitten itselleni, nää on harjotuskappaleet ei kovin hyvin onnistuneet.

964119.jpg

Pahis

Pelottavat pääkallolapaset ja -pipo. Tämäkin on nyt syksyn Novitasta. Lankana on Isoveli. Mukavan paksut tuli lapasista kun tehtiin ikäänku kaksinkertasella langalla. Ei palele pakkasella. Neulontajäljestä ei sitten puhutakkaan mittää. Pieniä virheitä ja omituisuuksia, mutta eipä tuo haittaa. Etenkin kun ihelleni tulivat. Pipo on ollu jo testikäytössä. Naapurin pikkupojat on kateellisia. Ainii, miehän tiijän paljon noihin meni lankaa! Palmikkojutskat ei oo nähny puntaria, mutta nämä Pahikset on. Lapasiin meni 96 grammaa ja pipoo 63 grammaa. Lapaset on tehty varmaan palmikkolapasten jälkeen. Pipon väsäsin viime viikonloppuna, mutta nyt vasta sain ne tallennettua kameraan. Pipo oli muuten ältsin nopea tehdä!

Tää hirvihomma onkin sitten vähän hitaampi... Haa, sopiikin hyvin nyt kun on hirvijahtiaika ni tää miun työ on suorastaan ajankohtainen. Vau, mikä ajatusten juoksu ja yhdistelykyky (heh).

964105.jpg

Sielä ne kahtelee. Kyllä se on vähän edistynyt edelliseen kuvaan verrattuna. Tää onkin hyvä juttu, että tulee vertailtua näitä kuvia. Huomaa edistymisen paremmin ja motivaatio kasvaa. Tuon kanssa on ollu oikein rattosaa tuossa sohvalla istuskella, että en valita, motivaatiota löytyy. Vielä tänä iltana pistelen lisää menemään!