Otsikko Kirsi Kunnakselta.

Monta päivää on ollut suunnitteilla kirjoittaa jos vallan mitä asioita tänne. Nyt sitten istahdin tähän eikä niitä asioita oo enää mielessä. Tää ei oo mitään uutta. Mutta on miulla uutta neulomusta valmiina.

1242895471_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tossullisen villapöksyt

Ohje: Curly Purly, koko M
Lanka: Schoppel Wolle Reggae print
Puikot: 3 mm ja 4 mm bambuset sukkikset ja 5 mm kilinäsukkikset
Langankulutus: 57 g

Kokeilin uutta ohjetta. Aiemmin oon tehnyt kaikki villikset Ullasta nappaamalla ohjeella. Nyt piti saada vaihtelua. Lisäksi aattelin, että nuo voisi olla mukavat kesävillikset. Sen vuoksi langakin on merinoa eikä hahtuvaa tällä kertaa.

Tykkäsin neuloa nämä. Ymmärsin ohjeen, mutta ei silti ihan ilman kommelluksia selvitty. Piti vähän purkaa... Näyttävät istuvankin ihan hyvin poitsupoikaselle, joten pitää pistää vielä pesuun ja lanoliinikylpyyn.

Nii, nämä tein ihan odotellessa nappien ompeluintoa. Ei oo vielä se ilmestynyt meidän oven taakse kolkuttelemaan. Villatakki olisi nimittäin nappeja vaille valmis! Ollut jo useamman päivän. Osaset oon yhdistellyt ja sovittanutkin takkia Tossulliselle, näyttäisi olevan käyttökelpoinen. Mie yleensä en viiraa näitä viimeistelyhommia, koska haluun (hetihetiheti) nähdä miten kävi neuleen kanssa, sopiiko vai ei? Tän kanssa kun oon pystynyt sovittamaan takkia ja huomannut, että ok on, ni en oo saanut ommeltua viittä vaivaista nappia! Otankin sen tämän päivän projektiksi. Lupaus!

Eilisen päivän projekti oli kuminauhan kiinnittäminen housujen vyötäröön. Sitäkin olin osannut viirata viikkotolkulla. On hyvä huomata olevansa jossain hyvä Hymy. Nyt mie halluisin keriä nuo kaksi vyyhtiä, että pääsisin aloittamaan uusia samanmoisia, mutta vain toisesta langasta. Mie tykkään, että keriessä olisi kaveri, miusta se on sillon helpointa, mut vähän näyttää siltä, että kaverilla on muita hommia sen verran, et vyyhdit ei oo sen listan kärkipäässä. Hitsi. Joko pittää oottaa tai sitten käyttää tuolin selkänojaa.

Sain aloitettua keväthommat tosissaan vasta tänään. Oonhan mie vähän haravoinut (jäi kesken, en saanut haravoitua koko pihaa) ja raparperipenkkiä ruopsutellut, mut kaikki kukkapenkit ja marjapuskat on vielä suorittamatta. Joka kevät mie luulen, että mie saan hoidettua nuo kaikki ja vielä vähän lissääkin. Ja oikeesti mie oon hankaluuksissa jo näittenkin kaa. Ehän mie kaikkee jaksa. Onneksi nyt on hyvä tekosyy, Tossullinen. Aiemmin se on kai vaan ollut laiskuutta (tai väsymystä sillonkin). No, mie päätin nyt tehä minkä teen ja täydellisyyteen en aio kurkotella. Se on se luonnonvalinta, millä kasvit taas saa meillä pärjätä, vain vahvimmat selviävät (eli rikkaruohot).

Ristipistely menee hyvin. Jälkipistoissa jo ja niistäkin oon aika paljon jo tehnyt, olisko yli puolet liian optimistista. Vielä on French Knotseja jälkipistojen jälkeen. Ikinä en oo moisia solmuja tehnyt, joten innolla teen jälkipistoja, että pääsen uuden oppimisen kimppuun.

Karkkilakkoa olisi kärsittävänä vielä puolitoista viikkoa. Tää loppuu kesäkuun alkuun. Melekein loppu jo viime lauantaina kun lähin kauppaan. Teki ihan älyttömästi mieli karkkia. Mut mie oon aatellut, että pakko on pitää tää lakko loppuun, muutenhan miusta tullee ihan mahoton! Koskaan en oo jättänyt totaalista karkkilakkoa kesken (tai siis aikaistanut karkkilakon loppua). Olihan miulla vähän suunnitelmissa jos menisin karkkilakkolaisena tuonne juhannukseen asti, mut en onneksi kerennyt luvata (enhän?).

Ukkonen jyrähteli äsken ulkona.