Luvin paikallislehteä tänään ja pisti ihan miettimään onko tänään aprillipäivä tai joku muu petkuta ja huijaa hölmöjä -päivä. Lehdessä oli juttua, että nisäkkäille on annettu suomenkieliset nimet, joiltain oli puuttunut. No, sen vielä uskoin, mutta muutamat uudet nimet olivat sen verran epäilyttävän kuuloisia, että miun piti surffata Luonnontieteellisen keskusmuseon sivuille asiaa tarkistamaan.

Kyllä vain, iso urakka oli saatu tehtyä ja nimiä yhdenmukaistettua ja järkeistettyä. Kaikilla nisäkkäillä ei ollut aiemmin suomenkielistä nimeäkään. Miun sitten piti kattoa näitä epäilyttäviä nimiä, että onko oikeesti niin! Kuvitella, maaoravat ovat nykyään tikutakut. Siis täh! Miten miulle tulee vaan mieleen Disneyn piirretyt?! Kai sillä on jotain muutakin merkitystä sitten.

Kai se miunkin vaan pitää uskoa, että totta tuo juttu on. Museon sivuille oli rakennettu kätevä haku noita nimiä varten ja muutenkin tietoa aiheesta löytyi. Eihän pilan päiten noin paljoa kehtaisi vaivaa nähdä :) Kanadanmajava on muuten nykyään amerikanmajava.

Muutamista käsityöjutuista pitäisi ottaa kuvia ja laittaa tietoja ylös, kuhan jaksan. Tältä erää tää jää tähän.