Miulla oli eilen kaamea tilanne; ei mitään neulottavaa/virkattavaa. Selailin lehtiä ja netin ohjeita, mutta mikään ei oikein innostanut. Kokeilin sukkaa neuloa, mutta ei sekään sitten vienyt mukanaan. Ristipistoilut ei huvittaneet ja rupesi melkein kiukuttamaan.

Ärsytti kun olisi tehnyt mieli aloittaa jotain kunnon neulonta tai virkkausprojektia, mutta kun ei oo lankaa. Aikani kiukuttuani sain idean, jota sitten läksin toteuttamaan. Neulontaa, mutta siitä sitten enemmän aikanaan kuhan rupeaa valmistumaan. On nimittäin paksusta langasta ja paksuilla puikoilla, niin ei siihen (pitäisi) kovin kauaa mennä kunnes jotain tuloksia näkyy.

Eilen piti kokeilla tiskirätin tekoakin. Kun muut, ni miekin. Miulla oli nöttönen bambua ja sen rättiominaisuuksia oli niin kehuttu, joten päätin kokeilla jotain uutta virkattua pintaa ja tehdä kokeilun tiskirättien maailmaan.

Pienet sukat ja tiskirättikokeilu

Tiskirätti

Ohje:
mallivirkkaus Debbie Stollerin kirjasta Koukussa. Tolppa-apina (kohopylväs)
Lanka: Novita bambu
Koukku: 3,5 mm bambuinen virkkuukoukku
Langankulutus: 19 g
Koko: 15 cm x 10 cm

Pienet sukat

Ohje: perussukka (36 s)
Lanka: ei hajua, jotain villaista Kieli ulkona
Puikot: 3 mm bambut
Langankulutus: 26 g

Rätti on tosi pieni, mutku lanka loppu enkä halunnut aloittaa uutta kerää. Ja ihan testimielessä mie sen tekaisin, jopa kokeilinkin eilen. Joo, toimii. Kuivuminen vie aikansa, mutta tuossa uunin vieressä ei kohtuuttoman kauaa mee. Voisi joskus tehdä vaikka isommankin.

Pienet sukat, saa jo riittää. Näitä on tullut tehtyä jonnii verran, mutku on niin mukavia tehä ja nopsia. Kivaa.

Järjesteltiin tänään taas yläkertaa. Kirjat saatiin hyllyyn, ainakin melkein kaikki. Ja kirjojahan on meillä vähän jaoteltu eri paikkoihin. Keittiössä on keittokirjoja ja tällä hetkellä myös käsityökirjoja. Ei tarvihe lähtee kauempaa hakemaan. Kirjojen laitto hyllyyn sisälsi iloisia jälleennäkemisiä, ei voi muistaa mitä kaikkea on. Vitsi, on miulla kivoja(kin) kirjoja.

Osasin jopa laittaa osan kirjoista pois, niistä voisin luopua mielelläni. Kaikista en ees ymmärrä mistä ne on meille tulleet, mutta osa on kirppariostoksia kun on pitänyt saada jotain lukemista matkalle, eivätkä valinnat ole välttämättä ihan osuneet miun maun mukaan sitten kuitenkaan. Nyt on pieni pahvilaatikollinen kirjoja jemmassa kirpparia varten.

Myös palapelejä tuli tutkailtua, miullahan on kivoja palapelejäkin. Rupesi tekemään mieli käydä palapelin kimppuun, mutta järjestelin ne kuitenkin kiltisti omalle paikalleen. Yritän nyt siivoilla enkä tehdä sotkua.