Kokeilenpa miten nyt tulen toimeen tämän uuden uutukaisen Vuodatuksen kanssa. Kategoriat oli miulla näkymättömissä, mutta sainpa ne esille. Ei kai tää nyt sen kummempaa voi olla, vähän erinäköistä vaan. Sunnuntain Hesarissa oli muuten juttua ohjelmistojen käyttöliittymistä. Siinä ihmeteltiin, että miten työpaikoilla käytetään niin vaikeakäyttöisiä ohjelmia, jotka vieläpä ovat maksullisia. Verrattiin nettipalveluihin, että jos ne on vaikeita käyttää, ei niitä käytetä vaan vaihdetaan palvelua. Mielenkiintoinen juttu, taisi löytyä talousosiosta.

Loppiaisena käytiin katsomassa Vuoden luontokuvat 2008. Olin kytistänyt jo tätä näyttelyä ja päivää. Sain merkinnän Kulttuurikunto korttiini. Tykkäsin muutenkin. Hienoja kuvia, että ihmiset osaa valokuvata. Ehkä eniten tuntemuksia (surua) herättivät Ihminen ja luonto -sarjan kuvat. Se hirvi ressukka ja se lintu, voi nyyh. Onneksi ne ei olleet näyttelyn viimeisiä kuvia vaan niiden jälkeen oli esillä vielä muita (näyttelyhän on kierrettävä numero järjestyksessäHymy), joten vollottaen ei tarvinnut kotiin lähteä.

Maanantaina Aina Oikeat pitivät tapaamisen. Miekin olin paikalla ja mukavaa oli. Kannatti lähteä vaikka vähän aikaa mietin jaksanko lähteä, tuli lähtökin sen verran lyhyellä varoitusajalla miulle. Tähän tein hihaa tapaamisessa ja nyt se on valmis:

Paitaressu

Ohje: Suuri Käsityölehti 5/2008. V-pääntiepusero (50/68 cm)

Lanka: Novita bambu

Puikot: 4 mm ja 3,5 mm pyöröt

Langankulutus: 81 g

Tää on hirmusen pieni, mutta kai sen käyttäjäkin on noin pieni edes hetkisen. Saa nähdä. Kyllä tuo bambu tuntuu aika joustavalta kun tuossa pyörittelin sitä. Katotaan. Tässä paidassa ihmettelin niitä kädentien (en hihansuun, sittenkäänSilmänisku) kavennuksia, jotka tuntuivat omituisilta. No, sain silti tuon paidan kasattua. Vaikea sanoa miten se sitten tulee istumaan, mutta katotaan sitäkin sitten kun on ajankohtaista.

Mallina toimiva nalle on piskien. Se vaan on leikeissä mukana valvotusti, koska en halua nallelle enempää kirurgisia toimenpiteitä. Nenä siltä on lähtenyt, mutta silmät ovat vielä paikoillaan.

Ompeluitakin on tullut harrastettua, mutta en oo jaksanut kuvata tai listata mitä oon ommellut ja minkä verran. Jonnain päivänä. Kuten myös kettutyön kuvaus on miulla jonnain päivänä, se on nimittäin edistynyt taas! Joka ilta oon sitä pistellyt.