Jotenkin on ollut muka niin kiire ja kaikkea muuta ettei ole tänne malttanut kirjoitella. Muuten on kyllä tullut koneellakin roikuttua...

Tässä viikonloppuna oli aika sateinen päivä. Tuli taas todettua, että kyllä meijän mäyrikset on sokerista (tai ne ainakin ihe luulee niin). Ässän kanssa kerettiin aamulla käydä ihan kunnon lenkillä ennen sadetta, mutta Pee ei käynyt kuin koipea nostamassa aamulla. Sitten se satoikin koko päivän. Välillä houkuttelin koiria ulos; Pee ei liikahtanutkaan, Äs tuli ovelle, kurkisteli ulos, totesi satavan ja peruutti takasin sisälle. Pee kävi ulkona vasta illalla, ei vissiin ollut tarpeeksi kova hätä aiemmin.

Muuta mäyrismäistä: Eräänä iltana makoilin selälläni lattialla (tekkee tosi hyvää selälle), sattumoisin oli Äs nojatuolissa miun takana. Mie olin siinä lattialla sillei, että Äs ei oikein tiennyt miten pääsee pois ettei vaan hyppää miun päälle. No, se mietiskeli siinä tuolilla ja päätti sitten kokeilla tassulla matkaa lattialle, jos sillei varovasti astumalla pääsis sieltä pois. Mie kysyin Ässältä, et miten pitkät sie luulet siun kinttujen olevan? Se oli kuitenkin ihan tavan nojatuoli, josta se ei todellakaan voi yltää kurottaa tassullaan lattialle. Mäyris ja mäyriksen kuvitelmat omasta suuruudestaan...

1760579.jpg

Karviaismarjojen kypsyyden tutkimista

Meillähän piskit tykkää kaikista marjoista. Viime kesän suosikkeja oli siis karviaiset. Nyt niiden kypsymistä odotellaan malttamattomina. Itse asiassa Pee on jo käynyt syömässä raakoja mustaviinimarjoja. Toiset tarvii marjapuskiin räksäverkkoja, mie tarviisin mäyrisesteitä. Just tuon puskan karviaiset ei oo miusta kovin hyviä kun ne on niin pieniä. Piskit saa miun puolesta putsata tuon puskan (kunhan marjat on kypsiä).

1760575.jpg

Perinteinen ruusukuva

Miulla on tapana ottaa aina ruusuistani kuvia, joka vuosi, samoista puskista. No, harrastus se on sekin ;) Kerran sain aika hauskasti jonkin kimalaisen samaan kuvaan. Näyttäisi tällä kertaakin olevan jäänyt joku öttiäinen kukan yläreunassa (se ei siis ole näytössä).

Ja kun ruusuista on kuva niin pistetään nyt tällänenkin:

1760576.jpg

Keltaista kukkapenkissä

Tää on joku kasvi (todellako?). En tiedä mikä, mutta äiskän penkistä napattu. Hyvin on levittäytynyt ja miusta se on mukava kun tuo on aika tiiviisti penkissä, ei oo paljoo rakoja. Lisäksi samassa penkissä on palavaa rakkautta ja ihan hirmusesti rikkaruohoa, jonka luulin olevan joku "oikee" kukka.

Oli miulla käsityöjuttujakin. Yritin neuloa hihoja (tai hihatinta), mutta se ei sitten luonnistunutkaan. En jaksanut pähkäillä (ei ollut ohjetta), joten purin sen kokonaan. Olin ehkä puolessa välissä. Positiivista käsityöjuttuakin on. Hihoista lannistuneena aloitin lapasten neulomista. Se sentään sujui!

1760583.jpg

Ailit

Ohje: Ullasta Ailin lapaset
Lanka: 7-veljestä
Puikot: 3,5 mm bambuiset
Langankulutus: 78 grammaa

Tää on aivan ihana ohje. Tulee lämpimät ja kauniit lapaset. Näitä on tullut tehtyä useammat, yhdet taitaa olla ihellänikin. Nämä menevät lahjaksi jollekulle.

Sain tehtyä äiskälle sen palmikkopannan. Unohin sitten kuvata ja punnita sen... niin innoissani olin kun sain sen vihdoin tehtyä. Eritoten harmittaa se puntarissa käytön unohtaminen. Mie oon aika hyvällä mallilla tuossa langankulutuksessa, siis siinä mielessä, etten ole ostanut lankaa pitkään aikaan tai ainakaan kamalasti.  Alle kymmenen kilon oon ja luulen, että alle yhdeksän kilon jo! Sitä kun tekee näitä pikkusia juttuja vaan niin ei ne hirmuista lovea varastoon tee.

Viikon päästä tähän aikaan oon varmaan ihan hermostuksissa. Kenties kuolaan turkkaripussin ääressä odottaen klo 00.00. Toivottavasti en sentään valvo koko yötä odottaen aamua ja karkkipäivää. Enpä usko tarvitsevani päivän rientoihin mitään muuta eväitä kuin karkkia!