Vesisade on ihan hyvä. Vaikkei nuo pyykit pihalla kuivu En tosin vielä oo niitä sinne vienytkään.

Mie oon vaan neulonut:

Jämäpaita

Ohje: Vauvan raitapaita, kirjasta Neulo, virkkaa, kirjo jämälangasta (Sanna Vatanen). Koko 6-12 kk.

Lanka: Tennessee beige, vaaleanpunainen, tummanruskea, vaaleanvihreä. Lidlin kahta eri puuvillalankaa, väreiltään keltaisia, nöttönen nimensä hävittänyttä oranssia puuvillalankaa

Puikot: 3,5 mm pyöröt ja 3,5 mm bambuinen virkkuukoukku

Langankulutus: 161 g

Neulottu ajalla: 12.07.2011 -21.07.2011

En mie mokannut tätä. Tämä on just sopiva ja ihana. Vähän tein eritavalla kun ohjeessa oli. Ohjeen mukaan olisi pitänyt jättää olkasaumat ompelematta, kiinnittää napit etukappaleen olkiin ja virkata takakappaleen olkiin lenkit. Mie kokeilin tuota ja ei ollut hyvä. Virkkasin olkasaumat kiinni ja otin napit pois. Vauvan pää mahtuu vallan hyvin vaikka olkasaumat olivatkin ommellut.

Aika monta langanpätkää sain päätellä. Laskin, että 89 lankaa tuli pääteltyä. Sisältää myös saumojen ompelulangat. Niitä oli ihan kiva päätellä, viimiset vaan rupes ottamaan päähän. Nuo olkasaumat jne. Nopeasti sain neulottua. Eipä tällä kokoa niin hirveesti ole. Nuo raidat on ihanat.

Paita on siis nyt sopiva. Et jos helteet jatkuu pitkään, ni en kerkee tytöllä tätä paitaa edes pitämään. Nooooo. Eipä haittaa, neulomismatka oli niin mukava, että määränpäällä ei ole väliä. Ja tää jää nuken vaatteeksi. Senkään puolesta ei ole turha neulomus vaikkei tyttö kerkeisikään päällään pahemmin pitää.

Miunhan piti alottaa pojalle se villapaita. Vähän sormeilin villaa helteillä ja vaihdoin suunnitelmaa. Nyt neulon puuvillapaidan pojalle. Novitan ohje, raglanhihainen. Kahotaan millä värityksellä langat riittää siihen paitaan. Alotin tällä kertaa neulomalla etukappaleen ekaksi. Mietin hetken, jos yrittäisin neuloa pyörönä koko homman, mutta ohjeen orjana en sitten uskaltanutkaan kokeilla. Siihen kokeiluun voisin säästää Kauneimmat Käsityöt -lehden palmikkovillapaidan. Se tehdään raglanhihoilla ja pyörönä. Just semmosta mitä mie haluaisin kokeilla. Se palmikkopaita oli nättikin ja olisi ihan ohje kirjoitettuna.

Neulontavilliys jatkuu edelleen. Ristipistot on jäänyt nyt vähän hunningolle.