Mie oon nopeempi neulomaan kuin kuvaamaan ja kirjoittamaan. Tai sitten kyse ei ole nopeudesta vaan pelkästä kuvaus, kuvien siirto ja kirjoitus -laiskuuksista. Oli miten oli, ylivuotisia:


Sydänsukat


Ohje: Novita sukkalehti, 2011. Ohje n. Sydänsukat, Minna Metsänen

Lanka: Nalle, vaaleanpunainen, Tuntematon lanka (sininen ja vaaleansininen)

Puikot:  3 mm sukkikset

Langankulutus: 80 g

Lahjoitussukiksi menevät vaikka näissäkin on virhettä jos toistakin. Varressa sydänkuviot menevät niinkuin pitääkin, mutta jalkateräosuudessa homma levisi käsiin. No, toinen sukka samalla tavalla. Tai niin mie yritin, mutta jotain tapahtui ja sydänkuviot on vähän erilailla. Samankokoiset ovat vaikka vähän taas persoonalliset...Tavalliset sukat


Ohje: Novitalta silmukkamäärä

Lanka: Tuntematon lanka sininen ja vaaleansininen

Puikot:  3 mm sukkikset

Langankulutus:  80 g

Ihan tavalliset sukat, hyväntekeväisyyteen. Nämä oli kiva tehdä. Yhdet raitaiset sukat ovat vielä päättelemättä. Mie en vaan jaksanut enää niitä päätellä, koska käytin kaiken loppuvuoden 2012 päättelyinnon tähän:Miun ihana villatakki


Ohje: Novita kevät 2012. Ohjenro. 80. Naisen neulottu villatakki, Lea Petäjä

Lanka: Rose Mohair violetti, vaaleanpunainen, ruskea

Puikot:  5 mm ja 6 mm

Langankulutus: 346 g

Langanpäitä tuli pääteltyä noin 115 kappaletta. Huh huh! Nuo neliöt tehtiin intarsiana. Oon tosi tyytyväinen takkiin, siitä tuli aika pitkä. Ja hihat istuvat hyvin. Onnistuivat kerralla, ikinä ei ole noin hyvin onnistuneet. Hyvä mie! Pitkään meni ennen kuin uskaltauduin kokoamaan neuletta. Mie pelkäsin, että kappaleet ei sovi toisiinsa ja että kaulus tulee ruma. Ne on miulla yleensä ongelmakohtia. Tässä mie onnistuin niissä.Parannettavan varaa tähänkin neuleeseen jäi. Hihansuissa miun käsiala ei ole tasainen. Mutta se on pikkujuttu näin onnistuneessa kokonaisuudessa. Ihanaa olla näin tyytyväinen omaan neuleeseen. Ja vielä sellaiseen, jossa on ollut suuri työ ja joka tulee itselle.

Tuohon se lankojen päättelyinto hävisi. Tuosta villatakista jäi monta kerää jäljelle lankaa. Oon niistä virkkaamassa itselleni liiviä. Se on hyvällä mallilla, kaksi kerää olisi vielä lankaa jäljellä ja ajattelin ne liiviin käyttää. Ehkä. Jos siitä ei tule ihan jättimäistä niillä jäljellä olevilla kerillä. Katsotaan nyt. Vuosikatsaus pitäisi tehdä.