Onpa nyt hankala aloittaa tätä kirjoittamista. Useampi alku on tullut naputeltua ja sitten taas pyyhittyä. Ei voi aina olla helppoa tää kirjoitusvauhtiin pääseminen. Lukuvauhtini sen sijaan on ollut reipas. Tänään luvin loppuun menneillään olevan kirjan.

Marjaneh Bakhtiari : Mistään kotoisin (Kalla det vad fan ni vill), Ruotsi. Tää on kirjailijan esikoisromaani. Kirja kertoo maahanmuuttajista Ruotsissa. Päähenkilöinä on Irandoustien perheenjäsenet, mutta kirjassa on paljon henkilöitä. Miulla tahto mennä sekasin henkilöt ja perhesuhteet, piti yrittää olla kärppänä ihmisten nimien kanssa.

Kirjaa on arvosteluissa sanottu hauskaksi. No, ei se miusta niin hirmusen hauska ollut. Tietysti olisihan kirja voinut käsitellä maahanmuuttajien kohtaamia asioita surullisemmin ja ahdistavammin, nyt niitä käsiteltiin enemmänkin huumorin kautta, mutta ei miusta se kirja nyt niinkään hauska ollut.

Miulle jäi irralliseksi kirjassa ollut Rosan ja Moseksen suhde. Se tuntui täytteeltä. Mie en oikein ymmärtänyt, että miksi se oli kirjassa? Mut olihan tää kokonaisuudessaan ihan kiva lukukirja. Ja jos joskus bongaan Bakhtiarin jonkun muun teoksen, niin voin kuvitella lukevani myös sen.