Vuosi lähestyy loppuaan ja mie kävin kirimään tän kuukauden valmistuneita :) Tuli vaan neulontainspiraatio tähän väliin. Eli mie oon neulonut innoissani. Edellisessä kirjoituksessa mainitsemani sukat tulivat valmiiksi lauantaina ja pääsivät sunnuntaina koekäyttöön. Toimivat.

2185958.jpg

2185954.jpg

Bambumetsä-sukat, kuvaussihteerinä Äs

Ohje: Novita talvi 2008. Marttojen sukkakilpailun voittajat
Lanka: 7-veljestä tumman ruskeena
Puikot: 3,5 mm pyöröt
Langankulutus: 168 g

Niin ihanat sukat! Voittaja-ainesta olleet sukkien kauneuskilpailuissa. Nämä alotettiin kärjestä, en ollut aiemmin "väärin päin" tehnyt sukkia. Ekan sukan kanssa ei meinannut ymmärtää miten ne silmukat luodaan, mutta sain mie ne tehtyä kun katsoin apuja useammasta paikasta. Aika jännä tapa.

Uutta oli myös tiimalasikantapää. Ekan sukan kanssa oli taas vaikeuksia ja tein sen pariin otteeseen uusiksi. Muutenkin ekan sukan kohdalla piti tehdä ja purkaa useempaan otteeseen. Kiukuttelin jo ohjeellekin, että miksi tässä ei kerrota selvästi. Toisen sukan kohdalla ohje olikin huomattavasti selkeämpi. Varmaan miun lehteen oli käyty tekemässä muutoksia ohjeen suhteen.

Lankaa näihin kului enemmän kuin ohjeen mukaan piti. Ellen sitten katsonut langanmenekkiä väärin. Eipä tuo haitannut, mie viksuna tyttönä ostin samaa väriä nyt syksyllä sen tarjoussatsin (3 kerää). Saisin tehtyä toiset samanlaiset vielä, jos huvittaisi.

Olipa hirmusen vaikea kuvata noita sukkia. Takajalkojen (lue pohkeiden) hieno kuvio ei tuu noissa kuvissa oikeuksiinsa, mutta hieno se kuiteskin on. Polvisukkien tekeminen ei käynyt tylsistyttämään kun oli tuota kuviota seurattava niin tarkasti. Etupuolella omaansa ja takana omaansa. Muistiinpanot oli lapulla, joka kerroksen jälkeen piti laittaa merkintä.

2185960.jpg

Villaiset pöksyt
Ohje: Villapöpät. Ulla 1/2008. 4-8 kk
Lanka: Zitron Loft 100% merinovillaa
Puikot: 7 mm pyöröt
Langankulutus: 45 g

Nää ei nyt ihan onnistuneet. Tein nuo levennykset väärään kohtaan, enkä sitten enää viittinyt käydä purkamaan vaan päättelin langat. Ei kai se voi käyttöä haitata, että sivusaumat on eessä ja takana? Nuo saa kuitenkin tuollei muotoiltua ja haarat on oikein. Ihanan kirjava lanka ja mukavantuntuinen. Pehmeetä ku mikä. Nähtäväksi jää miten toimivat sitten käytännössä. Eivät oo ainakaan korreuvella pilattu :)

Miulla on vielä tuota lankaa kerällinen, toisen väristä vaan. Niistä alotin tänään uusia pöksyjä. Toistaseksi oon lisäykset tehnyt oikein. Vielä jotain kerkeää mennä pieleen, mutta näyttäävät paremmilta.

Mie oon tänään tehnyt vähän järjestelyjä pientä ihmistä varten. Yhen kaapin oon melkein siivonnut. Hyllyt on siinä nyt ok, mut laatikot pitäisi vielä käydä läpi. Ei kivaa. Mie en tykkää yhtään järjestellä/siirrellä tavaroita kotona. Mie en ikinä tiijä mikä kuuluu mihinkin. Sitten ripottelen tavarat mihin mahtuu ja kaikki on aina hukassa.

Tää kaapin siivous meinasi vähän lähteä käsistä. Se levisi yhen meijän keittiönkaapin ylähyllylle asti. Miun oli pakko siivota se ylähylly, että sain lisätilaa toisesta kaapista tulevalle roinalle. Tää on epätoivosta tavaroiden siirtelyä. Sain mie kyllä siirrettyä jotain myös roskiin. Ja yläkerta, jonkun pitäisi raivata siellä laatikoita, siis meillä on kesältä vieläkin suurin osa tavaroista laatikoissa. Herää kysymys miten tärkeitä juttuja niissä on? Tai on ne tärkeitä, muttei välttämättä kovinkaan tarpeellisia.