Tuulee. Meinas pihalla tulla kylmä kun siellä törötettiin pojan kanssa. Tai siis mie törötin ja poika puuhas. Sisälle kun tultiin on helppo arvata kummalla oli näpit ja varpaat jäässä.

Mie toistan ihteeni:

Nappivarsisukat

Ohje: Novita sukkalehti 2011, ohje i (Nappivarsisukat)

Lanka: 7-veljestä, valkoinen

Puikot:  3,5 mm pyörötja 3,5 mm bambusukkikset

Langankulutus: 127 g

Nämä on suunnilleen kokoa 38. Edellisiin nappivarsisukkiin meni lankaa 140 g, näihin kymmenisen grammaa vähemmän. Mie tykkään tuosta kantapäästä, jota kuvassa ei näy, mutta joka on aina oikeaaneulosta. Nämä sukat menee lahjaksi. Ja toivottavasti käyttöön. Nappien valinta tuotti vähän hankaluuksia, mutta päädyin sitten asiallisiin, vaaleisiin nappeihin. Näistä tuli oikeestaan aika juhlavat sukat, se on tuo valkoinen väri varmaan.

Vauvan neuletakki

Ylläoleva neuletakki on ollut kesken semmosen kolmisenkymmentä vuotta. Äitini neuloi sen miulle, mutta ei koskaan saanut aikaiseksi siihen mitään kiinnityssysteemiä. Mie pyörittelin neuletta varmaan kuukauden päivät kunnes eräänä iltana nappasin neuleen mukaani sohvalle. Poimin 17 silmukkaa ja neuloin kymmenen (muistaakseni) kerrosta ainaoikeaa. Sama juttu toiselle puolelle. Ainii, ymmärsin mie napinlävetkin tehdä. Sentään. Neuloin Nallelangalla, se oli suunnilleen samanvahvuista kuin aikaisempikin lanka. Sävy nyt ei ihan täsmää, mutta ei sitä voi olettaakaan. Tää takki on aivan ihana, mie tykkään. Ohut, rakas ja hihoissa reilusti kasvunvaraa

Saa nähä miten sen miun ihe neuloman villatakin käy. Tytölle neuloin, kiinnityshakasetkin on hankittu, mutta paikoilleen en oo saanu niitä ommeltua. Ettei vaan jää kolmeksikymmeneksi vuodeksi kesken No, tuskin. Huomenna aattelin ottaa asiakseni. Ehkä.