On ollut kiva pakkassää. Posket tykkää. Piskit ei. Ne menee jäähän hirmu nopeesti ja Pee nyt ei ihan suosiolla taas pihalle lähdekään. Uuneja on lämmitelty päivittäin, mut eipä tarvitse leipomuksia suunnitella lämmityspäivien mukaan ku joka päivä lämmittää.

Miulla kävi lankakatastrofi. Siitä on jo jokunen hetki aikaa (ei näiden pakkaskelien aikaan). Tutkin miun lankavarastoa ja yhdessä marinadipussissa oli joku kuollut ötökkä. Toisestakin sellaisen löysin. Hirvee tilanne. No, siinä pähkäilin ja pyörin ja hermoilin mitä tehdä. Loppujen lopuksi lämmitin saunan ja raahasin lankani sinne. Heitin pois ne lankapussit, joissa kuolleet ötökät havaitsin ja kaiken muun vähän epäilyttävän. Meni se ilta lankoja saunottaessa. Lämmintä oli yli 80 astetta sen pari tuntia. Enpä ollu ennen moista rojektia tehny. Toivottavasti ei tarvii toiste tehdäkään.

Jotain hyvääkin seurasi: varasto pieneni ja sain laitettua kaikki lankani excel-taulukkoon. Miten ihmeessä oon ennen pystynyt olemaan ilman tarkkaa lankataulukkoa! Tai tarkka ja tarkka. Mietin, että olis hyvä laittaa siihen tiheydet yms. Mut nyt siinä on lanka, väri ja grammat. Villalangat omalla sivullaan ja muut omallaan. Yhteensä miulla on nyt lankaa 6 kg 658 g.

Neulomistakin oon tehnyt. Ennen lankakatastrofiani valmistui slipoveri/liivi Tossulliselle. Lankojen päättely vaan venähti tänne asti:

Tossullisen slipoveri

Ohje: Novita 2006 kevät, koko 80-86 cm

Lanka: Novita Nalle, musta

Puikot: 3 mm ja 3,5 mm pyöröt

Langankulutus: 82 g

Tämä oli neulottu jo marraskuussa siis, mut mikä ihme minnuun on mennyt ku en vaan saa pääteltyä langanpätkiä. No, huomenna tuo pitää olla päällä kaverilla, joten ei tää nyt ihan viime tippaan jäänyt. Oikein sopiva!

Unisukat äiskälle

Ohje: Strawberry Field -sukat, Ulla 03/07

Lanka: Sandnes mini palett

Puikot: 3 mm bambut

Langankulutus: 56 g

Nää on äitin tuomasta langasta ja hän halusi unisukat. Eikun puikoille. Mie tykkään, mut äiskästä en oo ihan varma. Teenpä sitten uudet hälle jos ei tykkää. Näissä oli uutta ranskalainen kantapää ja kärjen nauhakavennus. Kuten kuvasta huomaa, mie kuulun "Ihan sama miten sukan raidat menee" -ryhmään. Ei tarvii olla sukkien identtiset, kai nuo pariksi tunnistaa muutenkin.

Tossullisosuus: lisää hampaita näkyvissä, ylhäälle on tulossa molemmat etunakertajat. Liikkuminen on vikkelää ryömimistä. Konttausasentoa otetaan ja siinä huojutaan, mutta liikkeelle ei kontaten pääse. Polviseisontaankin nousee jo hienosti! Yöt mennään kolmen pysähdyksen taktiikalla ja omassa sängyssä nukkuu. Hienoa! Miekin oon vähän piristynyt kun yöt on rauhottuneet huomattavasti aikaisemmasta. Nukahtamiseen tarvii apuja yöllä edelleen, mut nykyään riittää pelkkä käsi. Päiväunia on nukkunut ulkona pakkasessa, aika paljon saa pakata päälle! Tämmösiä kuulumisia tällä kertaa.