Lauantai on lähtenyt hyvin liikkeelle, huolimatta huonosti nukutusta yöstä. Hermot meinasi viime yönä mennä kun ei uni tullut silmään eikä mitenkään päin löytynyt hyvää uniasentoa. Jos tää ois ollut ainoa yö millon ei nukuttanut niin ei se mitään, mutta en muista millon olisin nukkunut kunnon yöunet. Ehkä ensi yönä?

Nyt kun oon saanut hieman kiukutella niin siirryn aamuiseen kävelyretkeemme. Kävin piskien kanssa pellolla käpöttelemässä.

1993461.jpg

Pee pellolla

1993464.jpg

Piskit pellolla

Aikalailla kuonot oli maassa ja myyriä koetettiin tonkia, ilmeisesti joitakuita saatiin kiinnikin. Etenkin Pee kunnostautui tonkamisessa. Äs oli enemmän laukkailutuulella ja kulki miun kanssa. Pee laukkaili myös, mutta sen kuono vei vaan myyränkololta toiselle ja matkan edistyminen sillä oli sen verran hidasta, että myö Ässän kanssa kerettiin kulkee suunnittelemani reitti ku Pee vasta oli puolessa välissä. Peellä oli tärkeempää tekemistä kuin meidän kanssa kuljeskelu.

1993468.jpg

Pee kotirapuilla

Ei tuo kuono kovinkaan mutaiseksi mennyt. Pikkasen vaan. Joskus kun piskeillä on aitauksessaan kunnon tonkajaiset, ei niitä ilman pesua viitti sisälle ottaa. No, tällä kertaa oltiinkin lenkillä eikä tonkajaisilla. Pee vietiin kotiin ja jatkettiin Ässän kanssa vielä takasin metsään. Äs etsi keppiä ja leikki koirakoulua. On se aika näppärä, mutta rauhallisissa olosuhteissahan myö harjotellaan. Vilkkaalla paikalla ei tee oikein mitään, tai ei jaksa keskittyä minuun. Harjoittelun puutetta siis.

Käytiin viikottaisella kauppareissulla. Huomattiin, että torilla on jotain markkinahenkistä tapahtumaa ja viipurinrinkeliä myynnissä. Kurvattiin paikalle ja ostettiin toiseks viiminen rinkeli. Lurps! Torisaalis:

1993471.jpg

Torilta

Siis herkkurinkeliä ja lasinen mäyris. Hetken mietin ostanko ollenkaan,  mutta mukaanhan se lähti. Miullahan on jo yksi tuon tapanen lasimäyris, joten ihan perustellusti tämäkin piti sitten ostaa. Rinkeliä tulikin tuossa jo nautiskeltua; kaakaota, rinkeliä ja Aku Ankkaa. Ei ihminen voi paljoo muuta toivoa.

Villasukatkin valmistuivat kun aamulla katsoin pari jaksoa Emmerdalea.

1993473.jpg

Villasukat

Ohje: Novita talvi 2008
Lanka: 7-veljestä, violetti
Puikot: 3,5 mm bambuiset sukkapuikot
Langankulutus: 86 g

Minnuu se vaan jaksaa ihmetyttää miten voi olla mahdollista saada kaunista pintaa aikaan ihan pikkusilla muutoksilla. Tässäkin mallissa on tehty vaan oikeita ja nurjia silmukoita, mutta tekojärjestys luo tuon ihanan ulkonäön. Tää malli kurvasi suoraan suosikkilistan kärkeen. Helppo, mutta hieno. Nyt kun vaan oppisin tykkäämään raidallisista villasukista. Alkaa taas kerääntyä noita keräsiä, joista voisi tehdä raitasukkia. Mut miusta raidallisissa ei nii hyvin tuu tuo mallikerta esiin. Pitänee kuiteskii kokeilla.

Roosahuivinkin oon saanut valmiiksi, miun pitäisi vaan pingottaa se. Ei huvita, sen vuoksi huivi onkin tällä hetkellä paikassa X. Jos mie joku ilta jaksaisin virittää sen vaikka tuohon olkkarin mattoon kiinni. Langankulutuksenikin kasvaisi (toivottavasti tän kuun nimissä).

Kettutyössä annoin ihelleni periksi ja rupesin pistelemään ketun kohtaa, en enää taustaa. Aika ahkerasti sitäkin oon tehnyt, mutta eipä paljoo edistystä näy. Toivottavasti huomenna saan otettua kuvaa ja vertailla viime viikkoiseen. Ehkä silloin huomaisi edistymisen.

Pami: kiitos linkistä. Piti laittaa talteen, tietyn tyyppiselle ihmiselle ois hyvä vaikka korttiin.