Pikkasen jo tahtoo väsyttää tässä vaiheessa viikkoa, mutta eiköhän tuota vielä pari arkipäivää jaksa taapertaa. Jos ei muuten niin sisulla :)

Mie kurvasin tänään lankakaupassa, jossa en ollut ennen käynyt. Meinasin ostaa lisää Pirtin kehräämön hahtuvaa, mutta eipä sattunut siinä kaupassa olemaan. Silti en tyhjin käsin lähtenyt kun kerrankin olin siihen kauppaan päässyt. Tässä kaupassa on semmonen juttu, että yhdessä vaiheessa en ollut enää varma missä kaupungissa se kauppa olikaan. Muistin, että oli ihanan näköinen lankakauppa, mutta mikä kaupunki? Pari vaihtoehtoa oli, mutta viime viikolla satuin osumaan samoille kulmille kaupan kanssa ja tajusin, että tässä kaupungissahan se onkin!

2153616.jpg

Pee ja lankaostokset

Tää lanka on nimeltään Loft. Tuommosia kirjavia väriltään ja vyötteessä lukee, että ovat merinovillaa. Suunnitelmat ovat selvät, mutta toteutusaikataulu jälleen hakusessa. Seuraavaksi laitan nämä puikoille, koska täytyy uutta päästä testaamaan. Pienen ihmisen villatakkikin on niin hyvässä vauhdissa, että ei siihen enää kauaa mene. No, parin viikon Emmerdalet ehkä. Pitänee kattoo joku elokuvakin, että saan ne molemmat puuttuvat hihat tehtyä.

Meijän mäyrikset on hirmusia vilukissoja. Tänän on lämmitetty uuni ja meillä on oikeesti ihan lämmin, ni Pee tykkää silti köllötellä tuossa uunin vieressä. Kylmempinä päivinä se menee ihan uuniin kiinni. Piskit olis varmaan onnellisia jos ne pääsisivät uuninpankolle makoilemaan.

Voisinkin pitkästä aikaa laittaa tänne ylös lukemani kirjan. Tällä kertaa tutustuin virolaiseen kirjallisuuteen. En pahemmin ole lukenut virolaista(kaan) kirjallisuutta, Jaan Krossin tiedän, mutten oo mitään lukenut hältä ja jonkun virolaisen nuortenkirjan olen myös lukenut. Siinä kaikki. Tämän sivistyksen aukon vuoksi olin erittäin iloinen kun kirjastossamme oli esillä Viro. Löytyi maasta kertovaa kirjallisuutta yms. Mie olin kiinnostunut kaunokirjallisista teoksista. Kirjan valitsin ihan vaan ulkonäön, paksuuden (tai siis ohuuden) ja takakansitekstin vuoksi. Erittäin käytetyt kriteerit kirjojen valitsemiseen!

Tekijä: Kaur Kender
Nimeke: Itsenäisyyspäivä : eli lätinää ajasta, kun Virossa ei vielä tingattu rajasta
Julkaisuvuosi: 1998
Tää Itsenäisyyspäivä on kirjailijan esikoisteos. Tässä seikkailee kaksi kaverusta, jotka pyrkivät tekemään rahakasta bisnestä ja juopottelemaan vapaa-ajan. Voi kai sitä olla hullumpiakin tavoitteita, mutta näiden nuorten miesten keinot ei ehkä päivänvaloa sietäneet. Tämä voisi olla myös lasku Huojuvan talon maailmaan, sillä toinen kaveruksista Karl (muistaakseni) pahoinpiteli vaimoaan ihan ronskisti. Siitä tuli ällö olo ja suuttumus. Mutta eipä näitä avioparin välejä niin hirveästi kuvattu, onneksi.

Miusta tämä oli taas ihan ok lukea. Välillä meinasin tipahtaa kärryiltä kun yht'äkkiää oli hypätty Ruotsiin. Ruotsista kulku kävi Suomeen ja sitten takaisin Viroon. Tuttu suomalainen paikkakuntakin vilahti kirjassa. Hauska yksityiskohta. Tulipa tämmöiseenkin maailmaan tutustuttua kirjan kautta. Lukeminen on kyllä mukavaa, pääsee vaikka mihin!

Huojuva talo tekisi mieli aloittaa, mutta tiedän sen jäävän kesken, jos aloittaisin lukemisen nyt. Odottelen nimittäin tämän vuoden Finlandian voittanutta teosta. Ensi viikolla saan sen käsiini ja haluan lukea sen heti. Muuten tuo Kenderin teoshan oli hyvä tähän väliin, verryttelyä ennen seuraavaa "Viro-romaania"! Oonpas ollut nerokas, sattumallahan tässä ei ole osaa eikä arpaa :) Ootan siis innolla Oksasen uusinta kirjaa. Kaksi muuta on tullut luettua aiemmin. Mitä lie kolmas tuo tullessaan?