Otsikko kirjasta Menittekö te bussilla naimisiin... : ...ja muita lasten tärkeitä kysymyksiä, s. 73. Tuo otsikossa oleva lause tuli vastauksesta kysymykseen Miksi auto imee niin paljon bensaa? Mielenkiintoinen tieto.

Kiitos edellisen kirjoituksen kommenteista. Omenankukkaa se esitti miunkin mielestä, se pistelyni. Äitini oikeasti haluaisi tämän omenankukkataulun, mutta sitä odotellessa joutuu tyytymään vaatimattomampaan versioon. Paita/tunikani korjasin äidin neuvojen mukaan. On se parempi nyt, aina pitää tehdä niiku äiti sanoo. Langat vaan on päättelemättä, joten ihan valmis se ei vielä ole. Miksi ihmeessä mie vetkutan päättelyä?!

Mie oon osallistunut elämäni ensimmäiseen vaihtoon. Postikorttivaihtoon. Tämmöisen ihanan kortin sain Lilianilta:

Memories of summer 2009 -kortti Lilianilta

Sain kesäiset terveiset Hollannista! Niin kaunis kortti ja siististi tehty. Kyllä tulin hyvälle mielelle kortista! Kortissa on hyvä idea, esitellä vähän Hollantia. Postimerkitkin oli valittu siten, että niissä on esillä eri paikkoja Hollannista. Ihana. Vau.

Oma korttini on tämännäköinen:

Miun Memories of summer 2009 -kortti Lilianille

Malli: Cross Stitcher -lehdestä nro 185. s. 66. Suunnittelija Tina Wenke. Malli Yellow flower.
Kangas: kimalteleva aida 14 count
Koko: postikortti
Pistelty: kahdella säikeellä

Mitäpä opin? Ehdottomasti pienempi tiheys pitää olla kankaalla! Ei muuten mitään, mutta en saanut osoitetta yms. tekstejä sillä tavoin kuin olisin halunnut. Enkä mie oikein tajua, miten en ajatellut sitä heti aluksi. No, tekemällä oppii jne. Ensi kerralla oon viisaampi, ehkä, toivottavasti.

Nii, mallia muokkasin hieman ja värit valitsin itse. Alkuperäsessä mallissa oli käytetty mm. liukuvärjättyjä lankoja. Mie halusin kirkasta väriä. French knotsinkin sain tehdä, linnun silmäksi. Ei se paljoo erotu (ehkä hyvä vaan).

Oon ommellu yhden vaipankin, sisätaskun, miehen vanhaa paitaa hyödyntäen. Housuja yritin Tossulliselle tehdä, mutta siinä meni jotain pieleen. En vaan ymmärrä mitä, joten jätin sikseen.

Lankaostoksillakin on tullut käytyä. Ostin Tossulliselle paitatarpeita. Nyt miulla on Nallea 1 kg 350 g. Hmm... Novitan Puroakin ostin, vaippahousuiksi aattelin. Oon alottanutkin, mut ei hyvältä näytä. Tulee aika isot, mutta onneksi Tossullisen voisi olettaa kasvavan. Käytetään sitten kun kaverissa on tarpeeksi niihin housuihin. Välillä on aikoja, jolloin mikään ei taho onnistua. Toisilla niitä on useammin kuin toisilla, mut eiköhän jokaisella oma määränsä.

Meijän Pee on iloistunut. Vaihoin siltä kesällä ruokavalion ja se on piristynyt huomattavasti. Turkki vaan pitäisi ajella jossain vaiheessa. Ja Äs nyppiä. Pee on miusta vähän laihtunutkin. Hyvä juttu vaikkei siltä vieläkään kylkiluita tunnu, mutta eipähän enää liho.

Tossullisosuus: viimeisen viikon ajan meillä on harrastettu unettomuutta koko perheen voimin. Aika huono harrastus. Tossullinen on nukkunut tosi huonosti. En ymmärrä mikä vaivaa (huom! en oo juonu coca-colaa!!!) vai vaivaako erityisesti mikään. Nukahtaminenkin on ollut iltaisin hankalaa. On väsynyt kuin mikä, mutta ei silti kävisi unille. Uniaika tulee samaan aikaan kuin ennenkin, mutta pätkii unia tosi paljon ja jää valvomaan. Lisäksi kitisee myös unissaan. Voi räkä. Jospa tää ei oo pysyvä muutos.

Jotain positiivistakin: syöminen onnistuu entistä paremmin, puuroista tykkää ja porkkanakin menee alas vähän paremmin kuten myös bataatti. Lihaakin on maisteltu (possua). Onkohan niissä eroa, possuissa ja naudoissa? Noin niiku maullisesti? Voisin kuvitella. Nyt ostin nautaa. Saa maistella seuraavaksi sitä.

On tullut myös luettua. Richard Yatesin klassikkoteos Revolutionary Road on kahlattu. Kahlattu on väärä sana, ei se niin raskas ollut vaikka mie vähän jumitinkin sen kanssa. Sen jälkeen oon ahminut Aino Kontulan Rexi on homo ja opettajat hullui! Ei miusta olisi yläkoululaisten opettajaksi, menisi hermot. Miulta ja oppilailta, ehkä miulta ekaksi. Nopeesti meni myös Anna-Leena Härkösen Heikosti positiivinen. Siinä tuli vähän vollotettuakin.

Tämmöistä täällä, tulipas kirjoitettua pitkä juttu. Harvoin kun kirjottelee (harmi) niin sitten onkin monta juttua kirjoitettavana. Osan sitten vaan muistaa.

Karkkipäivä.