Suoraan asiaan: nyt se mekko on valmis

Aleena-mekko

Ohje: Ulla 02/08, Aleena-mekko

Lanka: Novita Nalle, valkea ja pieni raita Novita Wool, kanervanpunainen

Puikot:  3,5 mm pyöröt

Langankulutus: 112 g

Ullastahan tämä ihanuus löytyi. Olin katsellut tätä Ullasta jonkun tovin pohtien olisiko tämä nyt se mekko, josta aloitan mekonneulomisurani. Ihastuin tuohon palmikkoon ja mekon selkeyteen. Tällä kertaa en tarvinnut pitsineuletta ;) Mekosta teki mielenkiintoisen (ja ihanan tehdä) se, ettei tarvinnut kappaleita yhdistellä, kaikki tuli kerralla ja raglanhihoistakin tykkäsin.  En oo aikaisemmin tehnytkään mitään saumattomasti ja raglanhihoissa ei tule hihojen istutusongelmaa. 

Ohjeessa oli käytetty bambulankaa, mutta sitä miulla ei ollut. Ajattelin kokeilla millasen tuloksen saan Nallesta neulomalla. Tein 70 cm koolla. Sopiva tuli. Siis tällä hetkellä sopiva. Ohjeessa oli lyhythihainen versio, mutta näin talvivauvalle tein pitkähihaisen. Hihat on nyt sopivat ja tulevat varmaan kohta olemaan muodikkaat 3/4 hihat :) Mieluummin niin päin kun nyt on kaikissa vaatteissa liian pitkät hihat. Vaihtelu virkistää.

Neulejälki näyttää vähän epätasaiselta, mutta pitänee kostuttaa ja vähän pingottaakin, että saan tuon alareunan toimimaan rullautumatta.

Ylispaidan hihansuu (Etelä-Savo)

Siinä se on! Toinen hihansuu. Ei voi mitään, mutta kaunis on. Harmi kun en osaa kuvata hyvin, mutta vähän tuosta näkee. Kirjonnat on siis miun tekemät ja rypytys on äitini. Äiti hoitaa myös tuon rannekkeen kiinnityksen hihaan. Siinä on siis ronkkaukset tehtynä, huh.

Yksityiskohtaa

Eilen sain pitkästä aikaa tehtyä toiseen rannekkeeseen ronkkauksia. Enää kahdeksan noita pieniä, melkein kolmioita jäljellä. Oli muuten kevätauringossa helpompi kirjoa kuin talven pimeydessä sisävalon avulla. Puolitoista tuntia meni niissä kolmessa eli vielä olisi noin seitsemän-kahdeksan tunnin urakka jäljellä.

Nyt on meneillään taas tarveneulontaa. Tarvitaan pojalle villasukkia, unisukat ja kenkiin sukat. En oo varma kummat näistä on tulossa, mutta keltaista villalankaa on puikoilla.

Vielä pieni maininta lukuelämyksestä: mie tykkäsin siitä Riikka Pulkkisen kirjasta Totta. Suosittelen. Hyvä tunnelma.