Juu, suunnitelmat vähän muuttu ja reissu peruuntui. Harmittaa, mutta jouvanhan mie myöhemminkin sille reissulle. Ja kun ei oo reissattu, on neulottu.

1623132.jpg

Kesätoppi

Ohje: Novita kesä 2007
Lanka: Olivia, 70 % bambu, 30 % polyesteri. Pesu 40
Puikot: 5 mm pyöröt
Langankulutus: 279 g

Juuri tätä toppia on aloitettu useasti ja purettukin melkein yhtä useasti. Sitten kun se lähti kulkemaan, niin se sujui sukkelaan. Suorastaan henkilökohtainen ennätys tuli neulonta ripeydessä; miehän alotin tän vasta viime viikonloppuna. Täytyy myös mainita, etten oo kesälomalainen. Ehkä miulla on ollut neulontatonttu avustamassa tai sitten puikoissa on ollut turbo päällä.

Kiva oli tehdä ja jälkeenkin oon tyytyväinen. Jotain korjattavaa tietysti löytyy, kuten aina. Takakappaleen kanssa oli ongelmia, tuossa yläosassa. Huomasin sitä aloittaessa, että olen tilanteessa, jossa kavennukset ja langankierrot täytyy tehdä nurjalta. Olisi pitänyt ymmärtää katkaista lanka ja aloittaa tekemään toisesta reunasta. En tajunnut sitä silloin, mutta tiedänpä sen nyt. Kuvio on hieman toisenlainen yläosasta, mutta ei ahdista minnuu. Yleensä tarkkaavainen Neuleentarkastajani huomaa kaikki virheet, mutta tätä ei ilman vihjettä huomannut. Ei siis voi olla kovin silmiinpistävä.

1623135.jpg

Toppi takaa

Haa, tuosta kuvasta vielä huonommin näkyy mitään virhettä, vielä kun ovelasti pienensin kuvaa :) Yhteenvetona voisi sanoa, että kiva oli neuloa ja tulipahan tehtyä. Tykkäsin kauheesti kun etu- ja takakappaleet neulottiin pyörönä; vähemmän saumoja ja "kaksi kappaletta yhdellä iskulla"!

Meillä kerettiin jo huolestua omenapuusta kun ei ollu vielä avannut kukkiaan. Eilen sitten aloitti kukkimista, toivottavasti pörriäiset pyörisivät puussa, että saataisi iso sato. Viime vuonna ei montaa omppua tullutkaan. Omppopoliisit (piskit) olivat aika työttömiä. Omppopoliisien toimenkuvaan kuuluu päivystää omppupuun lähellä ja kytätä kun omppu tippuu maahan. Ompun tippuessa maahan kilpaillaan kumpi kerkeää ompun luo, jyrsitään omppua ja äristään toiselle. Samalla täytyy kytätä josko omppuja tippuisi lisää ja seuraavan ompun tiputtua rynnätään sen luokse. Vähän nakerrettu omppu hylätään ja nakerretaan uutta. Että elonkorjuuaikaa oottaessa...

1623166.jpg

Omppupuun kukkia