Lueskelin, selailin ja katselin kirjaa Uusia ja vanhoja virkkuupitsejä (Mary Olki). Ihania pitsejä ja teksti oli veikeetä, vanhahtavia lauseita ja viisauksia virkkauksesta. Ihaillessani kuvia upeista pitseistä tajusin, että hetkonen, näähän pitäisi osata tehdä ihan vaan tuosta kuvasta katsomalla.. Juupa juu. Joitain pystyisin kyllä tekemään, mutta  mukana on monia kauniita pitsejä, joista en edes osaa katsoa mistä kohdin sitä aletaan virkkaamaan.

Kirjassa on selitetty pitsinvirkkauksen alkeita, ehkä siihen pitäisi perehtyä, josko siitä löytyisi jotain vinkkejä. En tiijä. Sitten mie oon miettinyt noita hyllynreunuspitsejä (ja hyllynreunusristipistoja), millä ne kiinnitetään siihen hyllynreunaan? En oo ikinä livenä nähnyt missään. En muista, että mummillakaan olisi ollut hyllynreunuspitsejä. Hmm, maailmassa on monia pohdittavia asioita.

Kiitos orkideatyötä koskevista kommenteista. Työ on viety kehystäjälle, en meinaa malttaa oottaa valmistumista. Toivottavasti valmistuu pian! "Miun" kehystäjä oli vaihtunut, ihan salaa, siellä on nyt uusi kehystäjä. Jännittävää. Saa nähdä osuuko tämän uuden kehystäjän kanssa maut yhteen.

Loppuun on otettava lainaus Oljen kirjasta, alkulauseesta "Toivon kirjasesta sekä hyötyä että hupia käsitöitä harrastaville naisille, sillä virkkaaminen on kevyttä työtä, jonka parissa vapaahetket kuluvat rattoisasti."