Meillä ei ole vielä lunta, mutta on ollut ihanaa kun maa on jäässä. Kuran määrä on huomattavasti vähäisempää. Yllättävää. Mie oon ollut hurja neuloja, omaan normaaliin tahtiini verrattuna nopea ja lisäksi en ole noudattanut kirjoitettuja ohjeita! Mahotonta.


Huppari pojalle

Ohje: Novita 7 veljestä -lehti 2012, ohjenro 9. Pojan neulehuppari

Lanka: Novita 7 veljestä, tummanruskea, vaaleanruskea (kasvivärjätty), oranssi (kasvivärjätty), tummanoranssi (kasvivärjätty), vihreä.
              Novita 7 veljestä Kantri, vihreä-ruskea

Puikot:  4 mm pyöröt ja 3,5 mm pyöröt ja sukkikset

Langankulutus: 340 g

Tämä on ensimmäinen kokeiluni neuloa yhtä aikaa etu- ja takakappaleet vaikka ohjeessa väitetään muuta. Silmukoiden määrän otin yhtä kokoa pienemmästä, mutta korkeuden neuloin "oikeasta" koosta. Jos olisin ottanut silmukkamäärät oikeasta koosta, olisi tullut leveää. Kokeilin (ja purin). Hihat neuloin myös suljettuna neuleena, sen pyöriö-osan tein sitten tasona. Hihojen kiinnittäminen oli ihan yhtä ärsyttävää kuin ennenkin. Ehkä hieman hankalempaa kun aikaisemmin, koska hihassa ei ollut sitä saumaa. Hupun yläsauman tein kolmen puikon päättelyllä. Samoin olkasaumat tein kolmen puikon päättelyllä. Eli ei miulla ollut kuin nuo hihojen kiinnitykset ommeltavana. Ja hupparin etutasku ommeltiin yläreunasta kiinni etukappaleeseen. Oli kiva neuloa tämä.


Huppari takaa

Itse hupparin saaja ei ole vielä suostunut hupparia kokeilemaan. Ei ollenkaan. Ehkä joku päivä. Kuvissa on siis tuuraaja, jolle huppari on hiukan reilu. Mutta tämä tuuraaja oli hieman yhteistyökykyisempi, ei paljoa, mutta ratkaisevasti. Eli suostui laittamaan hupparin päälle.


Hupparin nappi

Poika sai valita huppariin napin. Valintana juna. Mie olisin halunnut koiranapin. Laitoin junan ja pidin oman nappisuosikkini omana tietonani.

Innostuin sukanneulontaan. Tytölle on tulossa unisukat. Yritän tänään saada neulontaosuuden tehtyä. Päättelyosuus on sitten joskus. Uudet sukat tekisi jo mieli laittaa puikoille, mutta ekaksi edelliset valmiiksi! Ainii. Ostin ne 5 mm sukkapuikot (puiset) ja 5 mm irtopäät. Eli nyt voisin mainiosti jatkaa villatakkiani... mutta tuntuu kovin hankalalta kun on hetken ollut sitä neulomatta. Ei pitäisi jättää kesken, kerta jatkaminen tuntuu näin vaikeelta. Puikoista vielä. Nyt tarvihtisin 3,5 mm irtopäät. Miun 3,5 mm puikkoon tuli sälö. Ei sillä voi neuloa, silmukat takertuu kiinni. Kaupassa ei sattunut niitä olemaan, mut ei se mitään. Ei miulla juuri nyt ole (enää) tarvetta sen kokoisille puikoille. Kun tarve oli kykenin neulomaan 3,5 mm metallisilla pyöröillä :)