Tässä vaiheessa ottaa päähän tämä karkkilakko. Olipa hyvä idea! Ja pöh! Vielä olisi pari viikkoa jäljellä. Vaikeelta tuntuu. Salmiakkia tekisi mieli, turkinpippureita. Kaapissa noita on, mutta mie voin vaan ihailla niitä, ei oo ees avattuja pusseja, että voisi tuoksuttaa. Enää tässä vaiheessa ei voi antaa periksi. Kaks viikkoo, se on ihan pikkuaika kun miettii miten kauan mie oon ollu syömättä karkkia, melkein vuoden. Enkä halluu, että lakko jää melkein vuoden mittaseksi, täysi vuosi on parempi. Ja vuosihan se oli miun tavote, kohta sen saavutan. Menis vaan äkkiää tää heinäkuu ohi!

Pitäisköhän ekana karkkipäivänä käyvä Makuunista ostamassa karkkeja? Ihan vaan karkkipäivän kunniaksi, siellä olis niitä Halvan salmiakkikarkkeja, niitä valkeita, Jymyjä. Vai ostasko niitä jo varastoon? Mut sitten jos menee Makuuniin tulee ostettua myös muita karkkeja. Eikä Jymyjä ja muita irtsikoita voi laittaa samaan pussiin ku Jymyt "sulaa" jos niitä ei syö noppeesti pois.

Ehkä parempi jättää myöhemmäksi. Kerkeehän tuota. Miulla on varastossa muutenkin jo aika paljon karkkia. Ennen karkkilakkoa tässä talossa ei oo ollu koskaan näin paljon karkkia kerralla, saatikka sitten näin pitkää aikaa!