Mie oon kyllästynyt tuohon lumisateeseen! Sullaakohan nuo juhannukseen mennessä? Piha on niin täynnä lunta, että ei tiijä mihin sitä tunkis. No, on se lumen kollaaminen tietty hyvää hyötyliikuntaa. Huvikseni sitä oon kollaillut kun oikeesti meillä tehdään traktorilla lumityöt. Ja on lumitöitä jäänyt traktorillekin ihan riittävästi vaikka mie oon päivittäin kolan kanssa tuolla pihalla huhkinut.

Virkkuukoukku osui käteeni pitkästä aikaa:

Barbapaavo

Ohje: oma pää, idea jostain blogista, mutta mistä?!

Lanka: Nalle, punainen, Lanett valkoinen, isoveli musta

Puikot: 3,5 mm bambukoukku

Langankulutus: 10 g

Idean sain jostain blogista, jossa oli neulottuja barboja. Barbat on meillä pojan mielestä ihania. Yksi barbakirja on kovassa käytössä, joten ehdotin barban virkkaamista. Barbapaavo tuli, koska tuota punaista purettua Nallea riittää. Niiden purkuun menneiden kirjoneulelapasten vuoksi. Taisin muuten keksiä mikä vika niissä oli: osa punaisesta langasta taitaakin olla 7-veljestä lankaa... voi pölhöys miun kanssa! Onhan se vähän eripaksusta, joten ei mikään ihme, että toinen lapanen rupeekin suurenemaan kun neulotaan osa paksummalla langalla.

Takaisin Barbapaavoon: aloitin alhaalta ja virkkasin kiinteitä silmukoita ylöspäin. Välillä kaventelin ja välillä lisäsin silmukoita. Olisi kannattanut virkata toisin päin, täyttäminen olisi ollut helpompaa isommasta aukosta. Ensi kerralla sitten. Barbapaavoa on nyt kuletettu ympäriinsä mukana, päikkäreillekin Paavo pääsi  mukaan. Selkeesti suosittu juttu nyt. Katotaan tuleeko tehtyä muita barboja.

Nyt kun muistan: kiitos kommenteista! Mie, sivistymätön moukka oon taas unohtanut kiittää kommenteista! Kiva on ollut lukea kommentteja kettutyöstä. Se on edelleen miusta ihana. Ja nyt oon muistanut semmoisenkin harvinaisuuden, että mäyristyöstä oon saanut napattua kuvan:

Mäyristyö, kolmas kuva

Kun tarpeeksi harvoin nappaa kuvan, ni edistystäkin huomaa! Edellinen kuva on tammikuussa otettu. Saiskohan otettua kerran kuussa, näin kuun loppupuolella edistymiskuvaa? Tai siis, toivottavasti edistymiskuvaa. Ja riittäisiköhän nämä loppuvuoden kuukaudet tälle työlle vai jäisikö vielä ensi vuoden puolelle kuvattavaa? Mie luulen, että saan tämän valmiiksi tänä vuonna. Nyt jo on tehty yksi neljäsosa työstä (tuo oikealla puolella oleva osuus on yhtä pistoa vailla valmis). Mutta näillä ristipistohommilla on taipumus aina välillä jäädä tauolle. Nähtäväksi jää.

Helpotin taas tuota pistelyhommaa ottamalla kopion mallista ja värittämällä tehdyt pistot. Homma etenee sujuvammin nyt kun miulla on tuo apuristikkokin kopion lisäksi. Mietin jopa, että ottasin joku kerta ristipistovarastoni mukaan ja kopioisin mallit valmiiksi, että uutta työtä aloittaessa saisin heti väritellä tehdyt pistot. Miulla kun yleensä käy niin, että otan kopion jälkikäteen ja värittelen siitä ekaksi ison satsin jo tehtyjä pistoja ennen kun pääsen meneillä olevaan tilanteeseen. Mutta eiköhän tuo jää tekemättä. Mie oon hyvä suunnittelemaan, käytännön toteutus useesti ontuu.