Viimeksi valitin huonosti nukutusta yöstä, joten pitänee mainita nyt positiivinen asia: viime yön nukuin hyvin. Ihanaa. Se ei haitannut, että heräilin yöllä muutamaan otteeseen. Sain unen päästä uudelleen nopeasti kiinni enkä jäänyt valvoskelemaan. Eipä ahista tänä iltana nukkumaankäynti!

Mie kahoin edellistä kuvaa kettutyöstä ja huomasin, että mie oon edistynyt siinä. Laitan taas kuvan tänne jemmaan, että osaan iloita edistymisestä toisenkin kerran.

 

 

Tuota oikeeta ylänurkkaa oon aika paljon nyhrännyt, siinä mielessä hienoa että kuvassa näkyy hyvin tää alareunaSilmänisku

Mie luveskelin tänä aamuna sunnuntain Hesaria uudemman kerran. Että minnuu ottaa päähän sana spa! Millon se on livahtanut salakavalasti kylpylöiden nimiin? Tai enhän mie ees oikein ymmärrä sitä sanaa, mitä kaikkea se käsittää. Hesarin jutussa puhuttiin hemmottelubisneksestä, jolla menee hyvin taantumasta huolimatta. Jutussa käytettiin kylpylöistä (?) nimiä spa- ja wellnesspaikat. Voi kääk! Eikö niillä oo suomenkielisiä termejä vielä? Lisäksi tässä jutussa oli vanhoja inhokkejani, nimittäin ammattinimikkeitä englanniksi. Oli spa director, business spa manager. Joo, kätevää, että on myös englanninkieliset ammattinimikkeet, joita voi käyttää kun asioi englanninkielellä, mutta eikö olisi tarkoituksenmukaisempaa/käytännöllisempää/yleensäkin järkevämpää & mukavampaa jos ne nimikkeet olisivat myös suomeksi? Voisi antaa vaikka kaksikielisen käyntikortin kun hoitaa liikesuhteita. Argh.

Se on muuten jännä, miten tietyt asiat suomenkielessä käy eri ihmisten kielikorvaan/kielisilmään. Toiset saa raivonpartaalle tekemällä yhdyssanavirheitä ja toiset ahdistuu pilkkuvirheistä. Minnuu ei onneksi ne raivostuta, koska on tuo kielioppi sen verran retuperällä, että suurinta osaa virheistä en edes huomaa. Harmittaa silti, että en osaa kovinkaan hyvin kauniin äidinkieleni hienouksia, mutta ei kuitenkaan niin paljoa että olisin asialle jotain tehnyt. Vai pitäsköhän ruveta vähän kertailemaan, hmm...

Tuon yllä olevan artikkelin lukemisen nostattaman energian avulla sainkin sitten imuroitua tänään. Jotain hyvää pienestä mielenkuohunnasta! Tiskasinkin ne muutamat kattilat, jotka olivat pesiytyneet tuohon tiskipöydälle. Hyvä mie.

Moisesta tarmonpuuskasta toivuttuani suuntasin sohvalle pistelemään. Samalla katoin eilisen Ykkösdokumentin Sairaaksi jalostettu (Pedigree Dogs Exposed). Joo, tästä aiheesta taisi olla jo jonkin verran keskustelua koirapiireissä kun dokumentti esitettiin Britanniassa. Mie en oikein tiijä, tää rotuhomma on miulle vähän ristiriitainen aihe. Toisaalta ymmärrän tekijöiden näkökulman, mutta jokaisesta asiasta saadaan tietynlainen kuva kun halutaan. Mutta onhan se totta, että rotukoirilla on jalostuksesta johtuvia sairauksia eikä kaikki ehkä ole kohdallaan jalostusvalinnoissa ja avoimuudessa kaikkien kasvattajien kohdalla. En tiedä, monimutkainen aihe, jossa on monta asiaa huomioitavana. Ihe tiesin mäyräkoirien terveyspuolesta kun rotupohdintoja tein, silti se oli valintani. Onko se sitten väärin vai ei, en tiedä.

 

Pee