Miehän yllätän ihteni ja oon noheva kirjoittelija. Ja neuloja. Valmista olen saanut aikaan:Neuletakki

Ohje: Novita kesä 2012, ohjenro 78

Lanka: Novita Hanko, ruskea

Puikot:  6 mm pyöröt

Langankulutus: 286 g

Mie oon tähän tyytyväinen. Ihana ja kerrankin sopiva! Mie luulin, että hihat on liian pitkät, mutta eipä nuo ollutkaan. Eikö tuo tyttö olekaan enää ihan pieni? Nuo etureunat näyttävät vähän epämääräisiltä ja eripituisilta. Samanmittaiset ne on, mut ehkä ne sitten on vähän epämääräiset :) Takaa tää on aivan ihana:Ihana tuo tamppi ja nuo laskokset. Tää oli just se mihin ihastuin tässä mallissa. Muuten, jouduin etukappaletta neulomaan uudestaan. Unohdin tehdä toisen napinläven... Innoissani tikutin menemään enkä vaan muistanut vaikka mittasin napinlävelle kohdankin. Höperö mikä höperö. Onneksi oli sen verran paksua lankaa ja paksut puikot, että erheen korjaamiseen ei kauan mennyt. Napit ovat nappivarastostani. Kaksi samanlaista takana ja kaksi eriparia olevaa edessä.

Vähän jäi kaihertamaan tässä neuleessa saumat. Ensinnäkin miun päättely- ja saumojenompeluneulani oli hävinnyt. Piti ostaa uusi ja mie ostin kaksi. Miulla siis on nyt yhteensä kolme päättelyneulaa, joista kaksi on paikannettavissa. Niin, asiaan. Tällänen neule olisi ollut hyvä tehdä saumattomana. Tai mahdollisimman vähillä saumoilla. Ja jostain syystä en tehnyt edes olkasaumoja kolmen puikon päättely -taktiikalla. Kaikki saumat on siis aika paksuja, koska lankakin on. No, käyttöikähän tällä neuleella on varmaan aika lyhyt... Nukkea ei sitten saumat haittaa.

Eilen mie höperryin lopullisesti. Ostin 600 grammaa Rose Mohairia. Vaikken ees erityisemmin tykkää mohairlangasta. Aion neuloa ihelleni piiiitkän villatakin. Voi pyhä jyssäys miun kaa! Viime keväästä rohkastuneena (sain sillon neulottua lyhythihaisen villatakin ihelleni) kuvittelen pystyväni uudelleen moiseen suoritukseen. Itse asiassa vähän suurempaan projektiin jopa. Tähän tulee ihan pitkät hihat. Taitaa muuten olla ohjekin samasta Novitasta. Kyseessä on sellanen villatakki, jossa on ruudullinen alaosa. Intarsiana neulotaan ne ruudut. Eilen alottelin takakappaletta. Viisi senttiä neulottu!

Vielä pitää sanoa tuosta neuletakki takaa -kuvasta. Reunassa näkyy miun mummon virkkaamaa sivuverhoa. Kukkakuviota ruutuvirkkauksella. Sain ne verhot käyttööni tänä kesänä. Muitakin mummoni virkkaamia verhoja olisi, mutta miulla ei oo sopivia ikkunoita. Tästä tulikin vielä mieleeni, että yksi päivä huomasin meillä makkarissa olevan kolmen sukupolven virkkailuja. Miun mummon virkkaama parisängynpeitto, miun äitin virkkaama Juhannusruusu-matto ja miun virkkaama Sirkusjuna-verhokappa. Ihanaa.