Meillä päin pyöri eilen ralliautoja. Kävin elämäni ekan kerran katsomassa rallia. Mie olin taas vähän muualla, muissa hommissa kun muu porukka lähti nuotiota sytyttelemään ja paikalle katselemaan. Siinä vaiheessa kun mie pääsin lähtövalmiiksi oli tiet jo suljettu ja ralli käynnissä. Eipä haittaa nohevaa neitoa, lumikenkäilin metsiä pitkin. Oli kyllä ihanaa, siis se lumikenkäily. Talven eka kunnon reissu lumikengillä, ne on niin kätevät. Ei haittaa hanki, eikä oksat, pääsee hyvin mistä vaan. Suksilla takertuu aina johonkin kiinni ja suksien pohjat raapiutuvat. Sukset on myös niin pitkät, että ryteiköt on hirmu hankalat läpäistä.

Miun varsinainen rallin katsominen oli aika vähäistä. Vähän aikaa jaksoin olla kiinnostunut ja seurata paperista kuka menee ja millä autolla. Eniten tykkäsin (yllättäen) niistä historic-autoista. Olivat miun maun mukkaan. Laskin lapsien kanssa vähän mäkeä pulkalla ja höpöttelin muiden kanssa. Harmitti hieman, että unohdin otsalampun kotiin. Kun ralliautot loppuivat oli jo sen verran hämärää, etten yksin uskaltanut metsän kautta lähteä kottiin päin. Sielähän voi olla mörköjä kun tulee pimeetä. Haikein mielin jätin umpihangessa rämpimisen ja kipitin muiden kanssa tien kautta. Ihan mukava reissu, toistekin voisin lähteä, mutta paremmin varustautuneena. Ottaisin mukaan termospulloon kuumaa mehua, PITKÄVARTISET villasukat ja otsalampun. Nii ja kameran.

Muutakin on tässä tehty kun autoja kateltu. Hummailin vähäsen lauantaiostoksilla. No, kun olivat tarjouksessa ja miun tykkäämässä värissä:

1339540.jpg

Bambuvuoren valloittaja

Kuvassa oleva norsu ei ole uusi hankinta, mutta otin sen huvikseni kuvaan. Mie kerään norsuja, on vissiin joskus tullut mainittua. Lähiaikoina ei oo oikein norsuja löytynyt kokoelmiin, yritän keskittyä keräämisessä lähinnä semmoisiin norsuihin, jotka ovat myös käyttöesineitä eli esim. muistitauluja, kastelukannuja tms. Koriste-esineinä norsuja en enää niin hanki, tai no jos on jotenkin erityinen. Perusposliinitiimarinorsut saavat jäädä, tai no jos harkitaan tapauskohtaisesti...

Bambulankaa tuli hamstrattua 700 grammaa. Vain tuo ruskea oli tarjouksessa, yksi miun lemppariväreistä. Käyttötarkoitusta en ole vielä päättänyt, mutta monta vaihtoehtoa on. Jotenkin viehättää ajatus virkata jotain bambulangasta bambukoukulla!

Villatakki on edelleen viittä vailla valmis. Mie oon tehnyt sitä koko komeuden kiertävää reunusta ainaskin viikon, nyt se on noin 7 cm. Eli noin 3 cm puuttuu. Kuvittelin, että äkkiää sen neulon. Ja pyh, siinä on niin kaameesti niitä silmukoita, että jos kaksi kierrosta saa yhden Emmerdalen aikana tehtyä niin hyvä on! Mie haluun sen valmiiksi, joten tehtävä on. Kyllä se siitä valmistuu kun vaan teen.