Mie oon ollut tänäään nohevana! Hyvien yöunien jälkeen sitä nähtävästi jaksaakin tehdä asioita! Mie oon tänään imuroinut, tiskannut ja pyyhkinyt pölyjä, astianpesukoneenkin pyöritin! Petivaatteet on tuulettumassa ja vaatteet olkkarista raivattu. Äst, eipä tuo paljolta kuullosta näin kirjotettuna. Miulle se kuitenkin oli saavutus, mie oon sen verran laiska näissä kotitöissä. Jos mies ei tekisi kotitöitä niin monesti olisi puhtaat vaatteet ja astiat loppu ja villakoiria olisi nurkissa huomattavasti enemmän.

Kävin kokeilemassa hangen kantavuutta tuossa pellolla. Pistin sukset jalkaan, otin piskit mukaan ja lähdin lykkimään. Luisti ihan ältsin hyvin! Peekin osasi käyttäytyä tosi hyvin, yhtään ei hyökännyt suksiin kiinni. Pihassa jos hiihdän ja Pee on pihalla kanssa niin siitä ei tuu yhtään mitään. Nyt se ei kiinnittänyt huomiota lainkaan suksiini. Ei myö pitkällä käyty, ihan vaan kokeilu mielessä. Pee kun ei ole paljoa liikkunut, niin en uskalla rasittaa sitä juuri lainkaan. Äs saa lähteä illansuussa uudestaan miun kaa hiihtämään. Pistän luistelusukset jalkaan ja kokeilen niillä. Pitää nauttia täysillä kun on kerrankin näin hyvä keli!

Koiramainen kuva tähän väliin, otettu kai tällä tai sitten viime viikolla:

1297965.jpg

Kolokoira

Meijän kirjotuspöydästä uupuu alimmainen laatikko. Tai se laatikko oottaa siivousta. Mut sitä ei ole tuossa pöydässä paikoillaan. Pee sitten meni tuonne koloon, varmaan leikkii luolakoiraa. Voi olla myös siivoustarkastus, joo, kyllä oli pölyä. Äs ei uskaltanut mennä, etutassut laitto ja muutenkin puolikas mäyris oli tuolla, mutta takatassut ei uskaltaneet mennä tuonne.

Välillä käsityöasiaa. Neulottu on, pistelty on. Neulomisessa pitää ehkä vähän purkaa toisen etukappaleen olkaa tai sitä hihajuttua, se on ehkä vähän liian pitkä. Täytyy mittailla vähän tarkemmin (nyt kun on imuroitu lattiat, on hyvä mittailla lattialla!) ennen kun käyn kovinkaan radikaalisti purkamaan. Hihoja en oo vielä alottanut. Jännittää miten tuon kanssa käy. Miulla on usein hihaongelma, en saa niitä istumaan siihen hihan kohtaan. Katotaan miten tällä kertaa käy.

Orkideojen pistely on ollut vähän jäähyllä kun on tuo neulominen vienyt aikaa, mutta enpä ole sitä esitellyt vielä lainkaan, joten nappasin kuvan tämän hetkisestä tilanteesta:

1297961.jpg

Orkidean alku

Ei hirmusen hyvin erotu nuo pistot kankaasta. Melkein kaikkiin pistoihin on tarvittu kahta eri väriä. Mie tykkään noista värien sävyistä. Kivaa on myös tuo taustakangas, vaihtelua kun on jotain muuta välillä kuin valkeaa. Aika isot ruudut on, en nyt muista monen countin kangas tuo on, mutta vaihtelua siinäkin mielessä. Hmm... pitäisiköhän tänään Emmerdale-maratoonin aikana pistellä tätä? Kahellaan...

Annoin piskeille äsken savupuruluut, ne haisevat niin, että mietin jo missä palaa.