Vasemman lapasen valmistuttua tartuinkin virkkuukoukkuun.

Vauvalle virkattu takki

Ohje: Moda 4/2011, ohjenro 48 Vauvan pyörylätakki (suunnittelija Sanna Vatanen), koko n. 12 kk

Lanka: Samos lollipop, vaaleanpunainen ja vanha roosa

Virkkuukoukku: 4 mm

Langankulutus: 135 g

Virkattu ajalla: 14.08.2011 -16.08.2011

Äiti oli ostanut uusimman Modan. Voi ihanuus. Näin siinä vauvan virkatun takin ja päätin tehdä sellaisen tytölle.Yllätin itsenikin kaivellessani sunnuntaina lankalaatikkoani virkkuut mielessä. Vaikka toinen palmikkolapanen oli aloittamatta. Eka, vasen lapanen, on muuten just hyvä! Ja kaunis. Silti mie kaivelin sitä lankalaatikkoa. Löysin Samosta ja aattelin kokeilla miten lähelle osuu ohjeen lankaa. Aika hyvin osui, ohjeessa virkkaustiheys oli 14 cm (1.-6.krs:n halkaisija) ja miun versiossa tuli 13 cm. Mallitilkkua en siis virkannut vaan riskillä läksin suoraan takkia tekemään. Näin pienissä töissä oo niin justiinsa. Sittenkään :)

Virkkailin ihan hurjana ja eilen sain ommella napit. Nappien valitseminen sitten oli taas vaikeeta. Sinertävät napit  tuli. Poikakin kokeili takkia ja mahtui vielä hänenkin päälle. Napit tosin ei mennyt kiinni, mutta voihan nappilistaa muuntaa tai käyttää ilman nappeja. Pitkä käyttöikä on siis takille tulossa, ainakin teoriassa. Ja jälleen nukenvaatteeksi, jos ei muuten.

Pyöriäistakki

Ota sitten pyörivän vauvan takista kuva. En ollut pitkään aikaan virkannut mitään isompaa. Tai ehkä pitäisi ilmaista, etten oo pitkään aikaa virkannut mitään paksummasta langasta tai vaatetta. Oli kivaa. Siinä äitin ostamassa Modassa oli myös aivan ihana hupputakki vauvalle. Palmikkoa, semmosia pallukoita (mikä lie taas oikea termi? Nyppyjä?) ja vielä kauniin violettia lankaa. Ah. Tekisi mieli ihan ostaa ohjeen mukaista lankaa ja neuloa se takki. En tiijä.

Nyt toista lapasta puikoille. Haaveissa häämöttää lempisukkaohjeen neulominen. Ehkä ei kannata hirveesti suunnitella etukäteen kun miulla nähtävästi on taipumusta rönsytä johonkin toisaalle, toisiin hommiin. Josta tulikin mieleen, että yhtenä iltana sain muutaman piston pisteltyä!