Hui, kirjoitukseni lähti karkuun. Onneksi pelkkä otsikko oli siinä vaiheessa.

Pieniä neulottuja juttuja:

Tassunjäljet-lapaset

Ohje: Ulla 03/09, Tassunjäljet

Lanka: Nalle  harmaa ja musta

Puikot:  3 mm sukkapuikot

Langankulutus: 55 g (50 g harmaata, 5 grammaa mustaa)

Idea oli siis noista Tassunjäljistä, mutta mie vähän lipsuin ohjeesta. Ohjehan oli onteloneulelapasille. Enhän mie malttanut keskittyä opettelemaan uutta, joten ohjeesta oikeestaan jäi vaan tuo tassunjälkikuvio. Joka onkin miusta aivan ihana. En mie ihe olisi tajunnut, että totta kai ne tassunjäljet pitää laittaa tuollein. Miulla ei vaan ole luovuutta! Joten menen ohjeitten mukaan kun kuvioista on kyse :)

Niin ne miun muutokset olivat: loin 48 s (no, tää oli ohjeessakin), 1 krs nurin, 8 krs oikein, hiirenhammasreunus, 8 krs oikein, yhdistämiskrs, 1 krs oikein. Peukaloon 20 s. Kärjenkavennukset joka krs, ssk-kavennus toisessa reunassa ja toisessa 2 o yhteen. Kun yhteensä 10 silmukkaa (vai 12?) jäljellä jaoin silmukat kahdelle puikolle ja tein kolmen puikon päättelyn.

Tassunjälkiä koetin ekaksi neuloa suoraan lapaseen, mutta tuli niin rumaa, että piti purkaa. Silmukoita jäljitellen tein sitten ne tassunjäljet lapaseen. Siistimpi lopputulos.

 

No sitten mie yllyin myssyilemään.

Vauvoille myssyjä

Ohje: Simply seamless cap

Lanka: Lidlistä ostettua puuvillalankaa, valkea

Puikot:  3 mm ja 3,5 mm pyöröt

Langankulutus: 23 grammaa/myssy. Yhteensä 46 g.

Hyväntekeväisyyteen menevät myssyt ja lisää tulee ;) Nämä oli tosi mukava neuloa ja miusta mallikin vaikuttaa vauvan päässä pysyvältä. Tämä malli valikoitui siksi, koska tässä ei ole saumoja. Langanpäitä vaan jää pääteltäväksi. Jotenkin ne saumat on miulle nyt kauhistus tehä. Käspaikasta piti käydä tarkistamassa miten nuo nyörit nyt taas tehtiinkään...

Lisää myssyjä

Ohje: Simply seamless cap

Lanka: Mandarin Petit vaaleanpunainen ja violetti

Puikot:  3 mm ja 3,5 mm pyöröt

Langankulutus: 13 g (isommat raidat) 11 g (pienemmät raidat) Yhteensä 24 g.

Nämäkin samalla mallilla. Nyt mielessä jo kaihertelee toisenlainen myssymalli, mutta kenties vielä yksi myssy tällä mallilla. Noita Mandarin petit lankoja kun vielä jäi melkein yhteen myssyyn. Jos laittaisi vähän valkeatakin joukkoon niin riittäisi myssylliseen. Sen jälkeen voisi kokeilla uutta mallia, uudessa kun ei tiedä paljon sitä lankaa oikein menee. Näistä on nyt vähän kokemusta kertynyt :)

Myssy nukella

Näitä myssyjä on siis neljä. Tavoitteeksi oon asettanut ihelleni, että neulon kymmenen myssyä. Mutta nähtäväksi jää. Tällä hetkellä on olo, että kymmenen tulee ylitettyä. Intoa löytyy.

Ristipistokuvan voisi ottaa myös. Se on melkein valmis. Vielä vähän puoliristipistoja sekä nimen- ja syntymäajan kirjailut. Viittä vailla valmis.

Kiitos kommenteista villatakkiin liittyen. On takki ollut jo käytössä ja tykkään. Virhettä en huomannut, kiitos Mari vinkistä! Kävin sen kahtomassa Novitan sivuilta ja pikku juttu ;) Miulla menee nyt värit vähän virheellisesti. Ei haittaa! Olisi ihan fiksua käydä aina kahtomassa onko ohjeeseen tullut virhettä. Joskus se virhe voi olla huomattavakin.