Ihanaa, on edes vähän lunta. Nuoskaa, mutta silti lunta. Säilyisipä maassa jonnii aikaa!

Ei tullut kolmenkymmenen vuoden projektia vaan sain kuin sainkin valmiiksi ihanuuden:

Pirpa

Ohje: Leikkipuistoneuleet, Pirpa (Mari Muinonen)

Lanka: 7-veljestä, okra (kasvivärjätty)

Puikot:  5 mm pyöröt ja 5 mm metalliset kilkatikalkati sukkapuikot

Langankulutus: 335 g

Voih, mie niin tykkään tästä. Tuossa Leikkipuistoneuleet-kirjassa on monta ihanaa ohjetta. Kaksi oon nyt toteuttanut ja vielä on kivoja malleja jäljellä, Salmiakkimetsäpaita ja -lapaset, Poks-paita ja Tulppaanitunika, näin nopeesti tuli mieleen.

Ostin alkukesästä yhdeltä naapurilta kasvivärjättyä lankaa. Halusin langalle jonkun kivan mallin, mekon tai villapaidan. Päädyin villatakkiin lopulta. Tarkoitus oli tehdä tytölle (10 kk) ensi kevättalveksi villatakki. No, tää on vielä sopiva viittä vailla kolmevuotiaalle... Toivon siis pitkää käyttöikää. Malli on sellanen, että luulen tätä voivan pitää monenkokoisella, tosin tuo hihan pituus on vähän hankalampi.

Pirpassa tein eka kertaa silmukointia. Viirasin silmukoinnin aloitusta kauan, monta viikkoa. Ei se ollutkaan niin vaikeeta, ihan kivaa. You Tubesta kahoin videota ja rupesin tekemään. Ei tullut täydellistä, tahto jotkut silmukat olla löysiä, mutta ei niin pahasti, että olisin ruvennut purkamaan. Toisen hihan silmukointi onnistui sitten paremmin. Oppia ikä kaikki. Eka kertaa kiinnityssysteeminä on hakaset. En ollut koskaan ennen laittanut, neljä hakasta tuli miun versioon.

Pirpan hakaset

Hupusta miun piti. Huppu olisi voinut olla vähän isompi. Se on nyt sopiva tytölle, mutta kolmivuotiaalle vähän kinkkana. No, eipä tää kolmivuotias hupuista tykkääkään.

Pirpa isolla veljellä

Nuo hihat on sopivat pojalle. Mie tykkään, kuuluu sarjaan onnistuneet neuleet.

Nyt miulla on puuvillaa vaihteeksi puikoilla. Teen haalaria pojalle, semmosta lappuhaalaria. Ei meinaa suostua sovittamaan, räkä. Jos ei meinaa suostua pitämäänkään! Mur. Mie teen siihen sitten semmoset auton kuvat, että poika haluu nukkuakin se päällä ;) Hyvällä mallilla sekin on menossa, mut siihenkin pitää nappia ommella ja jos mie virkkaan niitä autojakin ja kiinnittelen niitä, ni valmistuminen voi viedä taas aikaa.