Se on viikko alkanut ja ihan mukavasti. Tällä viikolla saan nukkua vähän pitempään (jos vaan unta riittää) minkä vuoksi ilmeisesti vieläkin olen hereillä. Hassu päivä muutenkin. Piskien kanssa citykoirailtiin, onhan ne vähän maalaisjuntteja (ainakin Äs), mutta yllättävän nätisti mentiin.

Erehdyin menemään rannalla menevälle puistotielle ja sorsiahan siellä oli. Piskit ne huomasikin, mutta käyttäytyivät! Hännät pystyssä, egot kerrostalonkokoisina ne jäykistelivät ohi, mutta eivät haukkuneet tai ryntäilleet. Olinpa ylpee! Minuu olisi ottanut päähän jos ne olis tehnyt niin kuin pelkäsin: eli kaamee haukkuminen ja tempoilu sorsia päin, sorsat olis päästänyt hirmusen rääkymisen ja häipyneet. Siinä vaiheessa joku ohikulkija olisi varmasti valittanut viattomien sorsien kiusaamisesta ja lähitalojen asukkaiden tahallisesta häiritsemisestä. Mut ei, miun hienot piskit vaan kulkivat ohi niiku mitään riistaviettiä ei olisi. No, ehkä tähän vaikutti myös se, että kaupungissa oli niiiiin paljon hajuja, että mihinkään eivät malttaneet keskittyä täysillä.

Meinasin käydä katsomassa samalla löytyskö Tokmannilta villalankoja, mutta enpä mennytkään. Eiköhän siellä olisi ollut :) jäipä nyt ostamatta. Mietin sitä kahdeksaa kiloa ja ajattelin, että harmittaa jos kipuaa taas johonkin kymmeneen kiloon. Yritän nyt sitkeästi tuhota noita, mut ostan kun alotan tilaustyön, siihen miulla ei oo sopivaa lankaa ellen sitten muuta suunnitelmia. Ota miusta nytten selvää.

Toinen lapanen valmistu eilen, alottelin sille jo pariakin. Tänään sitä oon neulonut pari kerrosta ja siihen se jääkin. Pitää ruokkia piskit ja heittäytyä unten maille. Nii ja käyttää niitä vielä kerran pihalla. Ottaa taas päähän tuo pihalla ramppaaminen. Tänäkin aamuna olin Ässän kaa kymmenen minuuttia pihalla ja se ei saanu ku kerran nostettua koipee, oli vähän myyräasioita... puolen tunnin päästä se pyrki uudelleen pihalle, ku oli unohtanu sen toisen hädän.... Äs on just tuommonen, pyrkii pihalle, mut unohtaa hoitaa asiansa, tulee sisälle, on pari minuuttia ja pyrkii uudelleen ilmeellä: "Ainii, miullahan oli hätä, ei kukaan viittis viatonta koiraa vessaan päästää?" Äs on vähän yksinkertanen. Toisinaan sen toilailut naurattaa ja toisinaan se saa raivon partaalle. Mut on nuo piskit semmosia persoonia, että en vaihtas.