Onpa nyt jotenkin hankala aloittaa tätä kirjottamista, jotenkin ei tahdo lähteä sujumaan. Ties miten monta kertaa oon kirjottanut tähän näitä ekoja lauseita, mut sitten pyyhkässy ne aina pois. Jätänpä johdannot sikseen ja käyn itse asiaan ku ei tää muu höpötys näytä tänään sujuvan.

2048705.jpg

Roosa-huivi

Ohje: Roosa-huivi. Ulla 2/2005
Lanka: puuvillalanka Lidlistä
Puikot: mitkäköhän ne olikaan? Veikkaisin 4-4,5 mm. En muista tarkalleen
Langankulutus: 288 g

Huivin neulontaosuus valmistui varmaan syyskuun viimeisinä päivinä. Sen jälkeen se oli miulla pingottamatta ja päättelemättä kunnes viime viikon maanantai-iltana nappasin huivin ja pingotin sen. Ei se niin iso homma taas ollut kuin etukäteen kuvittelin. Mie en vielä tiedä tuosta huivista, että meneekö se lahjaksi vai pidänkö itselläni. Kiva sitä oli tehdä alkuvaikeuksien jälkeen. Aina niin vaikeeta kun ohjeesta loppuu se kuvio ja pitää ite alkaa soveltamaan.

Kuvassa on muuten molemmat piskit. Laitoin huivin roikkumaan koirankopin katolta alaspäin. No, Äs kapusi heti kopin katolle katsomaan, että mikä miulla oikein on mielessä ja Pee meni katselemaan miten koppiin nyt pääsee sisälle kun huivi on viritelty oviverhoksi sisäänkäynnin eteen. On ne vilkkaita seuraamaan tapahtumia kun sille päälle sattuvat.

2048707.jpg

Haalaripöksyt

Ohje: Novita syksy 2007
Lanka: Novita Wool
Puikot: 3,5 mm pyöröt
Langankulutus: 133 g

Nämä pöksyt miulla oli mukana Aina Oikeiden edellisessä tapaamisessa. Tarvitsin silloin hieman ohjeenlukuapua. Kiitos avusta Tiina. Kun tajusin lahkeiden yhdistämistavan ja olin tehnyt tuon haaraosan niin sen jälkeen sujui neulominen ongelmitta. Jälkikäteen ajateltuna miusta olisi ollut fiksumpaa tehdä pyörönä tuo haaraosa, mutta ohjeen mukaan miun kannatti näin ekalla kerralla mennä kun en oikein hahmottanut kokonaisuutta. Lyhythän se sauma oli ommella.

Nappien valikoiminen oli taas niiin vaikeeta. Monia kivoja parittomia löytyi kyllä helposti. Mie halusin tässä tapauksessa kaksi samanlaista kuitenkin. Noihin päädyin, ne oli toiset parilliset, jotka löysin. Miusta sopivat mainiosti. Se aika mikä nappien löytymiseen kului onkin sitten aivan eri juttu...