Otsikko taas kirjasta Menittekö te bussilla naimisiin... ja muita lasten tärkeitä kysymyksiä, sivulta 56. Vastausta kysymykseen ovatko ritarit kuolleet sukupuuttoon?

Sunnuntaina sain valmiiksi taas yhdet villikset. Nyt on Novitan Puro lanka kokeiltu. Ihanan pehmeää. Vaippahousuiksi Tossulliselle. Rupesi kaverilta housut loppumaan, eikä kirppariltakaan oo nyt löytynyt. Sain siis neuloa villurit, ei tarvita sitten erikseen päällyshousuja. Meillä kuletaan kalsareissa. Tai eihän Tossullinen vielä ole lähtenyt kulkemaan kovinkaan kauas, ympyrää pyörii oman navan ympärillä. Saa nähdä millon keksii etenemisen jalontaidon vai lähteekö suoraan juoksemaan.

Villapöpät pitkillä lahkeilla

Ohje: Ulla 1/08, 60 silmukkaa miulla
Lanka: Novita Puro, värinä iltanuotio
Puikot: 5 mm sukkikset (kilinää) ja 5 mm pyöröt (knit picksit, hiljaista)
Langankulutus: 108 g

Oon tehnyt kymmenet villapöpät, nää oli yhdennettoista ja näitten kohdalla en sitten enää ymmärtänytkään ohjetta. Hupsista, tuli vähän pitkä tuo peppuosa. Semmonen pikku mittavirhe, että resori olisi pitänyt mitata mukaan, mut mie en mitannut. Suunnilleen kahdeksan senttiä liian korkeet nuo on. No, resorin voi kääntää, joten ovat käyttökelpoiset jo nyt. Onhan ne vähän leveätkin, mutta mahtuupa iso vaippa sisään ja kenties noista tuleekin pitkän käyttöiän omaavat housut. Toivoa sopii aina. Nyt kun vaan se Joku Muu pesisi ja laittaisi lanoliinikylpyyn nuo, pääsisivät käyttöön.

Ristipistorintamalla oon tehnyt elämäni ensimmäisen biscornuni. Siitä saan kiittää Kirsiä, koska sain häneltä niin ihanan saksikoristeen, että tuli pakottava tarve itsekin kokeilla. Srinityä, hänen ilmaismallilistansa on ollut tosi hyvä, oikea aarreaitta. Sekä Violariumin vinkkejä, joiden avulla sain koottua biscornuni.

Pikku biscornu saksikoristeena

Malli: Mini biscornu - Aurelle 
Kangas: kimalteleva aida 14 count, vaaleanvihreä
Koko: n. 5 cm x 5 cm
Pistelty: kahdella säikeellä

Toinen puoli

Oon ihastunut. Niin biscornun tekemiseen kuin lopputulokseen. Mie osasin! Aika keväinenhän tuo on, menee nimittäin ystävälleni joululahjaksi, mutta samapa tuo, värit nimittäin ovat hänen lemppareitaan. Kunhan vaan malttaisin jouluun!

Lisää näitä.

Sain pääteltyä tänään tunika/paidasta langanpäät. Se on valmis nyt. Kuvauspuoli pimeässä ei vaan innostanut, joten siitä myöhemmin (jos muistan).

Tossullisosuutta vähän lisää: nyt maistuu paremmin soseet kun oon tarjonnut kaupan tädin tekemiä soseita, enkä oo tehnyt ihe. Reilua. Nukkuminenkin sujuu paremmin, taisi olla tilapäinen häiriö vaan. Huh. Toivottavasti.