Arja Tiaiselta (se Tää tojota ei lähe liikkeelle).

Se karkkilakko loppui maanantaina. Kolme pussia on mennyt karkkia, no yksi niistä oli pieni pussi. Suklaata ei oo mennyt kuin yksi patukka. Ei tää nyt niin kauheen paha, eihän? Kun vaan ei kauppareissulla ostaisi sitä karkkia ni selviäis paremmin Nauru

Uusin Suuri Käsityö -lehti tuli. Siinä oli mukava yksi lakki/hattu, lähinnä poitsulle voisi kokeilla tehdä. Jotain aurinkosuojahattua oon katsellut noista ohjeista, mutta kovin ovat tyttömäisiä. Vaikka väliäkös tuolla olisi. Eipä sellasta hattua niin hirveesti vielä tarvii, mutta liinaillessa kyllä olisi tarpeen. Nyt miulla on ollut sellasia aika jänniä hattuviritelmiä. Takaisin ajatukset lehteen; ei oikein muuta innostavaa. Tai ne pikkuvirkkuut siinä liitteessä oli aika kivoja. Apilanlehdet olisi ihanat yhteen miun kaitaliinaan, jonka äiskä on tehnyt. Mut tiijän, etten saa rävellettyy niitä kuitenkaan. Tai jos saan tehtyy ni en saa kiinnitettyy niitä siihen liinaan.

Eilen ompelin kaksi sisätaskuvaippaa. Aika tarkkaan pelkästään kierrätysmateriaaleista. Toiseen vaippaan tuli ommeltua ihan kaupasta tarkoituksella vaippakäyttöön ostettua bambucollegea pätkä. Sattu sopivan kokonen ylijäämäpala. Toinen vaippa on ihanasta flanellista, jonka ostin kirpparilta. Entinen pussilakanasetti. Toiseen vaippaan käytin tätä  flanellia ja froteeta. Frotee on entinen kylpytakki. Mie en oo jaksanut/viittinyt ottaa kuvia... Olisi tietty mukavampi selittää näistä jos olisi kuvat mutku laiskottaa. Kaavana käytin Mummu-vaipoista muokkaamaani kaavaa. Vielä eivät ole olleet testikäytössä, mutta uskon ja toivon että toimivat.

Ketturistipistoa oon pistellyt ja purkanut. Eilen purin aika pitkän pätkän. Hitto kun oon tehnyt työtä iltaisin ja en ilmeisesti oo niin hyvin erottanut värisävyjä. Eilen tein työtä päivällä ja tajusin, että voi räkä mie oon käyttänyt yhteen yhdistelmäväriin väärää väriä. Toinen säie oli oikea sävy ja toinen väärä. Argh. Ei niissä iso ero ollut, mutta luontoni ei antanut periksi jättää moista virhettä, joten purin. Hauskintahan siinä purkamisessa oli päivittää purettua aluetta ohjeeseen. Mie kun oon värittänyt lyijykynällä kohdat, jotka oon jo tehnyt. No, kumitettuahan saa osan, sellaset kohdat jotka olivat erillään muista tehdyistä (ja väritetyistä). Paljon oli myös sellasia kohtia, joissa myös naapuririvit oli tehty ja siten myös väritetty ohjeesta. Näitä sitten rajailin mustekynällä, että nää oon purkanut. Toivottavasti en mee sekasin mitä oon tehnyt ja mihin. Nyt en saa jättää kettua jäähylle tai unohdan tän systeemini.

Että tämmöstä. Sadepäivien pitelyä meillä. Tuossa kun oli poutaa ni mie sain tehtyy nohevasti puutarhahommia. Tyhjensin kompostin ja siirsin vähän kukkia. Miehen kanssa kitkustettiin raparperipenkki (jo toiseen kertaan). Nyt miulla on menossa ruusupuskaprojekti. Eli perkaan ruusupuskaa, siellä on suurin osa myyrien syömiä oksia, jotka pitää poistaa ja tietty tuo normaali kitkustaminen. Puolet oon tehnyt jo! Nyt saankin lepoa puutarhahommista ku tuo keli on kylmää, tuulista ja sateista. Ei muuten koiratkaan käy pihalla kun äärimmäisessä vessahädässä. Poitsu taas posottaa unia onnellisena sateen ropinassa (sateelta suojassa on kyllä).