No voi jumpe. Kerkesin jo kirjottaa jonnii verran ja hups, hiiri villiintyi ja onnistuin häviättämään tekstin. Tällä kertaa en hävittänyt mitään suurempaa kuten viimeksi kävi. Hävitin sen hitsin valmistuneet käsityöni -osion. Jota en ole tänne jaksanut uudelleen rakentaa. Yritetään uudestaan viimeistään ensi vuonna (sen valmistuneet jutun kanssa).

Kirjottelin tän päiväsestä kirpparikierroksesta. Nyt vähän lyhyemmin. Ärsyttää kirjoittaa uudelleen samoja asioita. Löysin (eiku mies sen huomasi) uuden mäyriksen kokoelmiin. Muovinen mäyris, sileäkarvainen tosin, mutta ei se mitään. Koirille tuli hankittua semmosesta napakasta kankaasta ommellut tyynynpäälliset. Tarkoitus oli, että kirpparikierroksen jälkeen käydään kangaskaupassa ostamassa napakkaa kangasta, josta olisin ommellut ne päälliset. Eipä tarvinnut!

Kaikessa hiljaisuudessa oon neulonut hirmuisen kasan kaikkea pientä. Nää on valmistuneet suurimmaksi osaksi syyskuussa. Aloitetaanpa.

1960226.jpg

Nuttu ja sukat pienelle ihmiselle

Ohje: Novitan lehti, mut en muista mikä eikä löydy tähän hätään
Lanka: Novita wool
Puikot: ohjeen mukaiset :)
Langankulutus: nuttu 123 g, sukat 22 g

Nutussa oli aivan ihana minipalmikko. Raidoitukset eivät ihan osuneet kohdalleen, mutta meillä ei pienistä välitetä! Se on noissa "ihestään raidoittuvissa" langoissa raivostuttavaa kun niitä pitäisi suorastaan tuhlata, että saisi raidat täsmäämään. Koska mitään ei heittäisi pois, niin semmosia minilankanyssäköitä tulisi ihan liikaa. Tässä oli perustelut raitojen täsmäämättömyydelle. Napit on muuten eräältä Joensuun reissulta, jonka tein Katjan kanssa. On se vaikeeta tuo nappien valinta!

1960221.jpg

Jussi-paita ja Jussi-sukat

Ohje: Novita talvi 2007
Lanka: Nalle, viininpunainen ja harmaa
Puikot: paidassa 3 mm pitkät puikot ja 3,5 mm pyöröt. Sukissa 3 mm ja 3,5 mm bambuiset
Langankulutus: paidassa 97 g ja sukissa 35 g

Nämä Jussikuvioiset neuleet olkoot muistona miun muutaman vuoden kestäneestä Pohjanmaan reissusta. Kuten hihojen tekemisen perinteeseeni kuuluu tein hihat kahteen kertaan. Ekaksi ohjeen mukaan alhaalta ylöspäin ja sitten omanpään mukaan toisin päin. Neulekuviossa on virheitä pari, mutta meillähän ei olla niin tarkkoja.

1960227.jpg

Äs ja villapöpät

Ohje: Villapöpät Ulla 01/08
Lanka: Pirtin kehräämön hahtuva
Puikot: 5 mm metalliset sukkapuikot
Langankulutus: 40 g, 47 g ja 44 g

Näitä on tullut tehtyä useammat. Kahdet tuollaiset ihanat liukuvärjätyt ja yhdet metsänvihreät. Kaikki lyhytlahkeisia, mutta suunnitteilla on pidempilahkeisetkin, siitä vihreästä. En ollut ennen neulonut hahtuvasta mitään. Tuntui aluksi erikoiselta ja ekojen pöksyjen aikana katkesi lankakin pari kertaa. Nyt myö tullaan aika hyvin toimeen keskenämme.

Näissä pöksyissä käytin piiiitkästä aikaa metallisia sukkapuikkoja bambuisten sijaan. Sanoin miehelle, että elä ikinä osta miulle metallisia sukkapuikkoja. Kauhee kilinä kuulu kun neulo ja ne on niiiin painavat. Meillähän ei liiotella lainkaan.

1960230.jpg

Myssy ja sukat

Ohje: Novitan verkkosivuilta
Lanka: Sadness garn Sisu
Puikot: 3 mm
Langankulutus: myssyyn 30 g, sukat 19 g

Sisu kun on aika ohutta lankaa vaihdoin puikkokoon puolikkaan verran pienempään kuin ohjeessa ja lisäsin pari silmukkaa. Tässä opin tekemään tuota nauhaa. Aluksi ohje tuntui vaikealta, mutta aloitin tekemään, niinkuin sanottiin ja johan valkeni!

1960232.jpg

Toinen myssy

Ohje: sama kuin edellisessä
Lanka: Maija
Puikot: 3,5 mm
Langankulutus: 34 g

Miehän vallan innostuin.

Roosa valmistui tuossa viikolla, yhtenä iltana oli pakko päätellä se loppuun. Aamulla sitten väsyttikin vähän enemmän. Nyt se odottaa lankojen päättelyä ja pingottamista. Toivottavasti ei odota kauaa.

Huomenna onkin sitten koiramainen päivä. Toivottavasti ei sada.