Heti alkuun: ei olisi pitänyt sanoa yhtään mitään keskeneräisestä kirjasta. Se Kira Poutasen kirja Katso minua. Mie tykkäsin viimisistä sivuista. Lopusta reilut parikymmentä sivua meni ahmien. Jotenkin se teksti lähti kulkemaan ja vei miut mukanaan. En tiijä miksi en alusta asti päässyt mukaan, ehkä mie oon vähän hitaampi ja tarviin reilut satasivua lämmittelyä

Nyt ollaan palattu yhteisymmärrykseen koneen ja kameran kanssa. Ollaan taas kavereita. Joten sen vuoksi täällä ei ole hiljaista. Täytyy keksiä joku muu tekosyy.

Biscornu

Malli: Aurelle, biscornu 21

Kangas: 16 count aida, väri ecru

Koko: n. 8,5 cm x 8,5 cm / 46 pistoa x 46 pistoa

Lanka: Anchor musta, 2-säiettä

Toinen tekemäni biscornu. Kiva. Tulee joululahjaksi. Ripustusnauha on kirjontalankaa ja tässä on molemmat puolet samanlaisia. Ehkä miun pitäisi pikkuhiljaa tehdä monivärinen biscornu. Näitä yksivärisiähän on jo kokonaiset kaksi kappaletta tehty.

Traktoripaita Tossulliselle

Ohje: Novita Kevät 2009, malli nro 71

Lanka: Nalle, harmaa, musta, punainen, valkea ja sininen

Puikot: 3 mm ja 3,5 mm pyöröt

Koko: 98 cm

Langankulutus: 198 g

Hip hurraa! Tässä paidassa kehityin kirjoneuleen tekemisessä. Siksi kuva onkin etupuolelta. Takakappaleen alareunassa oleva traktorinrenkaan jälki ei ole kovin hyvä, mutta riittävän hyvä kuitenkin. En pura. Opin myös intarsian tekemistä. Traktorikuvio piti tehdä intarsiana. Metodini oli taas tee ja pura. Erittäin hyvä metodi oppimiseen. Kahteen kertaan tein tuota kuviota. Eka kerralla piti tietenkin yrittää oikoa ja jälki oli rumaa. Siispä purin ja tein uudestaan. Paljon parempi. Ei täydellinen, mutta riittävän hyvä tämäkin. Eka kertaa tein intarsiaa. Ja mikä ettei, toistekin voisi yrittää. Langanpäiden päättely oli sitten oma juttunsa. Niitä oli miusta liikaa.

Kauluksen kanssa miulla oli myös pientä ongelmaa. Tai ei kauluksen vaan sen pääntien. Ohjeen mukaan olisi pitänyt taittaa ja kiinnittää tuo kaulus (jota neulottiin 6 cm) nurjalle. Miulla olisi sitten jäänyt rumasti näkyviin se pääntie kavennuksineen kaikkineen. Kokeilin saanko suht siististi kauluksen kiinnitettyä, että voisin laittaa sen tuohon oikealle puolelle. Onnistuin, joten parempi se on noin oikealle puolelle käännettynä.

Ohjeessa oli ehdotettu traktorin kuviossa käytettäväksi Woolia. Mie tein koko paidan Nallesta. Kympillä kolme kerää. Tuon paidan vuoksi sitä Nallea tuli hamstrattua ihan urakalla. Ja langankulutushan oli melkein puolitoista kerää yhteensä! Tein tämän villapaidan, koska mies pyysi. Itteeni tää ei aluksi hirveesti innostanut, pelkäsin intarsiaa. Päätin sitten tehdä paidan heti, ei ainakaan tarvitsisi tehdä kovin isoa! Mut oli tää ihan mukava loppujen lopuksi. Hihatkin onnistuivat!

Lukemisessa on menossa pelkkää ammattikirjallisuutta. Välillä mukava lukea jotain muutakin kuin kaunokirjallisuutta.

Tossullisosuus: Tossullinen ryömii! Viime viikolla pääsi vauhtiin. Koirat olivat aluksi hieman hämillään: "Täh, täähän seuraa meitä!" Lähti muuten ryömimään kirjan perään! Lukeminen kannattaa aina, niinhän sitä sanotaan. Kiinnostuksen kohteita tällä hetkellä ovat koirien juomakuppi, puuteline, Aku Ankat (joiden säilytyskotelo on Tossullistasolla) ja koirien makuupaikat. Eli ne kielletyt jutut. Koirien lelut nostin suosiolla pois lattialta.