Tämähän vaikuttaa suorastaan liian hyvältä ollakseen totta, miulla on taas esiteltävänä valmistuneita. Kun tekee vaan pikkusia juttuja niin valmistakin nähtävästi syntyy. Kyllä miulla olisi mielessä yhden vähän isomman neulontajutun alottaminen, mutta se edellyttäisi langanostoa. Langanosto taas ei oikein houkuttele tällä hetkellä. Tuntuu tyhmältä ostaa jotain, jota jo on. Lankaa siis on, mutta käytännössä sopivaa suunniteltuun työhön ei ole. Nyt en oo nähnyt mitään tarjoustakaan mainoksissa. Ihan nallelanka olisi kyseessä.

Mutta valmiisiin juttuihin:

2064269.jpg

Valmiita juttuja

Sukat
Ohje: Novita talvi 2008. Koko naisten
Lanka: 7-veljestä kerien jämiä
Puikot: 3,5 mm bambut
Langankulutus: 113 g

Karkkisukat. Vähän kävi köpelösti, tuo vihreä joka on pohjavärinä loppui loppusuoralla. Niimpä toinen sukka on vähän erilainen, kärkiosa toisessa on tehty tuolla keltaisella osaksi. Lisäksi keltaiset ja punaiset raidat on välillä leveämpiä. Pikkujuttuja, yleisilme kuitenkin on samanlainen ja sainpa yhden värin loppumaan varastoistani kokonaan! Tuo keltainen väri on muuten aika kaamea, mutta ei noissa sukissa muiden värien kanssa ollenkaan niin paha kuin epäilin. Tokat sukat muuten tällä mallilla.

Pöksyt
Ohje: Villapöpät. Ulla 1/2008. 2-4 kk
Lanka: Pirtin Kehräämön 2-säikeinen liukuvärjätty hahtuva
Puikot: 5 mm, muoviset sukkapuikot
Langankulutus: 52 g

Äst, sitä lankaa jäi vielä semmonen nöttönen. Saa muotoutua yksien villapöpien aluiksi, loppu jatketaan sitten metsänvihreällä (toinen hahtuvakeräni)

Lapaset
Ohje: ilman ohjetta, oman pään mukaan
Lanka: Sisu, tummanruskea
Puikot: 3 mm bambut
Langankulutus: 11 g

Kuvassa näkyvä tumma möntti on lapaset. (Se toinen tumma möntti yläreunassa on Ässän kuono ja sen varjo) Pienelle ihmiselle erittäin pienet lapaset ilman peukkua. Ihanan söpöt. Testasin myös mäyristen tassuun, sopivat. Äs oli hieman pulassa kun tungin tassuun lapaseen, kulki aluksi ontuen. Pee (kaikkeen tottunut) ei kiinnittänyt siihen mitään huomiota, varmaan aatteli, että taas ton tyypin vouhotuksia, antaa olla.

Silmukkamäärä oli 32 silmukkaa. Tein joustinneuletta neljä senttiä ja sitten sopivasti (kenties) sileää neuletta ennen kuin alotin kärkikavennukset. Sisu on mukavaa lankaa, ihanan ohutta ja kivaa neuloa.

Vähän olen kattonut jotain pientä virkattavaa, ehkäpä patalappuja voisi väsätä. Tällä hetkellä kuitenkin menen ristipistoilla. Kettutyö on taas ollut hetken jumissa, mutta eilen kävin taas sen kimppuun. Välillä on epätoivo sen kanssa, että valmistuuko se ikinä. Haluaisin tehdä välillä jotain muutakin pistelytyötä! Ei se valittamalla valmistu, kai, vaikka miten yrittäisin. Joten vietän lauantai-iltani todennäköisesti kettutyön kanssa.