Vihdoinkin miulla oli tänään aikaa seurustella ompelukoneen kanssa oikein pidemmän kaavan kautta. Tein siis pitkät housut ja tein kaiken mahdollisimman tarkasti ja ohjeita noudattaen. Kaavat oli Joka tyypin kaavakirjasta ja ihan tavan pitkät housut. Tässä muutama kuva:

926257.jpg

926260.jpg

Tai no en nyt kaikkee tehnytkään niin tarkasti ja taiteen sääntöjen mukaan, tuo silityspuoli on taas näemmä jäänyt. Oho. Oli mukava ommella nuo housut, en tehny taskuja enkä mitään muutakaan ihmeellistä, vyötärö on kuminauhasta. Aion vielä värjätä nuo pöksyt, koska valkeet mitkä vaan (housut, paidat, pipot, takit) ja mie ei sovita yhteen. Mennee ehkä nanosekuntti ja mie oon ryöhnänny ne.

Lauantai-iltana kesytin yhden neuleongelman. Ilmeisesti kun vaan malttaa tehdä ja purkaa niin jossain vaiheessa homma alkaa luistamaan. Ja jos vielä lukee ohjeita niin eikös tuo helpotu entisestään! Tämä on kalvanut pienen ihmisen mieltä:

926256.jpg

Siitä tulee isona kaulaliina. Ohje on Novitan 7-veljestä liitteestä ja lanka on sitä mitä pitääkin. Ongelmana miulla oli se, ettei ohjeessa jostain syystä voitu kertoa miten nurja puoli pittää tehdä. Ohjeessa oli monta silmukkaa luodaan (tää ois kannattanu lukee useemmasti, eikä uskoa että kyl mie muistan...) ja kuinka eka kerros tehdään. Sitten vaan kerrotaan, että tehdään kaavion mukaan. Joo, huomasin kaavion ja väkersin seuraavaa kerrosta kaavion mukaan. Mietitytti, että onkohan tässä vaan oikeen puolen kerrokset, mutta päätin jatkaa ku ohje ei nurjasta puolesta maininnut mitään. Ei ois kannattanu, purkuun meni. Sitten päätin tehdä nurjalla ihan vaan nurjaa (nerokasta) ja hahaa onnistuu. Olisin säästäny hermoja ja miettimisiä paljon jos ohjeessa olis viitsitty kertoa tuo nurja puoli, ei kaikille oo itsestään selvää. Tai ainaskaan miulle ja jos joudun liian monta kertaa tekemään ja purkamaan niin menee hermo.

Oon kyllä tyytyväinen nyt tuohon ja vähän voittajaviilis kun nerokkaana tyttönä keksin miten tuo tehdään. Pienestä sitä ittensä nerokkaaks tuntee. Pitäähän se joku jännitysmomentti olla neulonnassakin nyt kun ohje on hanskassa: miulta kun loppuu tuo lanka ja oon jo kerran ostanu sitä lissää tai siis luulin ostaneeni. Ostin väärän sävyistä ja nyt minnuu mietityttää onkohan tuota sävyä vielä. Se jää nähtäväksi.

Ainiin Sisu-sukat on valmiit, mutta päättelemättä ja kuvaamatta. Ajattelin myös punnita ne, jotta opin tietämään paljon lankaa kuluu mihinkin, noin niiku suunnilleen.